Figyeljünk a feketébe öltözött, románoknak álcázott olaszokra!

Akárcsak az elmúlt két esztendőben, ezúttal is ott lesz a Tour de Hongrie rajtjánál a romániai bejegyzésű, olasz hátterű kontinentális csapat, a Giotti Victoria-Savini Due. Ez az együttes azért különösen fontos számunkra, mert itt teker a 2019-es magyar országúti bajnok Szarka Gergely, aki a tervek szerint május 11-én ott lesz a csákvári rajtnál.

Magyar Nemzet
Forrás: Tourdehongrie.hu2022. 04. 13. 9:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Giro d’Italia-szakaszgyőztes egykori profi kerékpáros, Stefano Giuliani versenyzői pályafutása után sem távolodott el a sportágtól, neves olasz csapatok mellett dolgozott sportvezetőként, s 2018-ban életre hívta a romániai bejegyzésű MsTina–Focus nevű csapatot, amely kontinentális bejegyzést szerzett, s immár Giotti Victoria–Savini Due néven szereplője a kerékpáros életnek.

Az első esztendőben öt profi győzelemig jutott a klub, 2019-ben már hat diadalt jegyzett, köztük Denis Marian Vulcan sikerét a román országúti bajnokságon, a 2020-as csonka szezon három, az elmúlt év négy győzelmet hozott. A Giotti Victoria–Savini Due 2022-es keretében hét romániai, öt olasz, egy magyar – Szarka Gergely – és egy orosz kerékpáros található.

A Giotti Victoria-Savini Due eddigi történetének legnevesebb bringása az olasz Andrea Guardini volt, aki öt éven át tekert az Astana és az UAE Team Emirates World Tour-csapataiban, s 2012-ben szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Giro d’Italián. A fekete mezes csapatból két éve éppen ő szerepelt a legjobban a magyar körversenyen, Guardini három sprintbefutónál is top 10-es eredményt mutatott fel, Hajdúszoboszlón negyedik, Nyíregyházán hetedik, Kazincbarcikán pedig ötödik lett, s a gyorsasági pontversenyben a negyedik helyen zárt. Guardini 2021 decemberében vonult vissza, de a csapat elveszítette egy másik neves versenyzőjét, a kétszeres magyar bajnok Filutás Viktort is, aki ebben az évben már az Adria Mobil színeiben térhet vissza a Tour de Hongrie-ra.

A Giotti persze így is jó eredményekért indul harcba, olasz menői már jeleskedtek a szezon elején rendezett törökországi egynaposokon, a kétszeres U23-as egyéni időfutambajnok marosváráshelyi Málnási József Attila pedig egy temesvári viadalon elnyert ezüstéremmel jelezte: alakul a sportforma.

A 43. Tour de Hongrie-ra 2022-ben május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie-n induló csapatok: Ineos Grenadiers (brit, WorldTeam), Quick-Step Alpha Vinyl Team (belga, WorldTeam), Movistar Team (spanyol, WorldTeam), Israel–Premier Tech (izraeli, WorldTeam), Team Jumbo–Visma (holland, WorldTeam), Lotto Soudal (belga, WorldTeam), Trek–Segafredo (amerikai, WorldTeam), Bahrain–Victorious (bahreini, WorldTeam), Team BikeExchange Jayco (ausztrál, WorldTeam), Bora–Hansgrohe (német, WorldTeam), Team DSM (holland, WorldTeam), Astana Qazaqstan Team (kazah, WorldTeam), Alpecin–Fenix (belga, ProTeam), Caja Rural–Seguros RGA (spanyol, ProTeam), Drone Hopper–Androni Giocattoli (olasz, ProTeam), Eolo–Kometa (spanyol, ProTeam), Uno–X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam), Team Novo Nordisk (amerikai, ProTeam), Sport Vlaanderen–Baloise (belga, ProTeam), Human Powered Health (amerikai, ProTeam), B&B Hotels–KTM (francia, ProTeam), Adria Mobil (szlovén, Continental Team), Giotti Victoria–Savini Due (román, Continental Team).

Borítókép: A Giotti Victoria-Savini Due is ott lesz Tour de Hongrie mezőnyében (Forrás: Twitter/Giotti Victoria - Savini Due Team)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.