Három büntetőt ítéltek ellene, mégis nyert a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokság idestova százéves története során először ítéltek egy mérkőzésen három büntetőt a Barcelona ellen. A katalánok a hosszabbításban a csereként beállt Luuk de Jong fejesgóljával mégis kicsikarták a győztes gólt, s 3-2-re nyertek a Levante ellen.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 23:24
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő nem hozott gólt, a második játékrészben aztán felpörögtek az események. Az 52. percben vezetést szerzett a Levante. Dani Alves szabálytalankodott alig észrevehetően, a játékvezető határozottan büntetőt ítélt, amit Morales értékesített (1-0).

Négy perc múlva ismét 11-eshez jutott a Levante! Egy szögletnél Eric Garcia ért kézzel a labdához, nem állíthatnánk, hogy a „kéz kereste a labdát”, a bíró mégis újra a 11-es pontra mutatott. A hazaiak változtattak, ezúttal Marti állt a labda mögét, de Ter Stegen ezúttal hárított.

Megrázta magát a Barcelona, s néhány percen belül megfordította az állást. Az 59. percben Dembelé beadását Aubameyang bólintotta a hálóba (1-1), majd a 63. percben bolondította meg a Levante védelmének bal oldalát, Pedrihez passzolt, aki kabásból kilőtt a jobb alsót (1-2).

Nem adtak fel a Levante, s újabb büntetőből egyenlített! Lenglet két perccel azután, hogy Dani Alvest váltva beállt, a 83. percben fölöslegesen buktatta a hazaiak csatárát, jogos volt a 11-es. Egy harmadik ember, Melero végezte el a harmadik büntetőt, s nem hibázott (2-2).

Egy mérkőzésen még sohasem ítéltek három 11-est a Barcelona ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság évszázados történetében.

Xavi a hazaiak egyenlítése látszólag érthetetlen cserékre szánta rá magát, lehozta két legjobb csatárát, Aubameyangot és Dembelét, s Luuk de Jongot, valamint Adama Traorét küldte be helyettük. Bejött a húzás. Mielőtt ezt részleteznénk, azt is érdemes rögzíteni, hihetetlenül élvezetes volt a meccs, mindkét csapat győzelemre játszott, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben.

A hosszabbítás harmadik percében aztán eldőlt a találkozó. Az ősszel még a Barca-szurkolók egyik célpontja, Luuk de Jong Jordi Alba beadását bólintotta védhetetlenül a jobb alsóba (2-3).

Ezzel nyert a Barcelona és megerősítette a második helyét a tabellán. Igaz, az első helyezett Real Madridtól továbbra is 12 ponttal le van maradva.

La Liga, 31. forduló:
Levante–Barcelona 2-3
Elche–Real Sociedad 1-2
Espanyol–Celta Vigo 1-0
Osasuna–Alavés 1-0
Real Madrid–Getafe 2-0
Real Mallorca–Atlético Madrid 1-0
Cádiz–Real Betis 1-2
Villarreal–Athletic Bilbao 1-1
Sevilla–Granada 4-2 
hétfőn játsszák:
Rayo Vallecano-Valencia 21.00
Az élcsoport: 1. Real Madrid 72 pont, 2. Barcelona 60, 3. Sevilla 60, 4. Atlético Madrid 57.

Borítókép: a második büntetőt hárítja (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.