A Fradi légiósa alig várja, hogy nagy hal akadjon a horgára

Kristoffer Zachariassen nem utazik egzotikus vidékre, odahaza, a Bergenhez közeli norvég szigeten, Sotrán töltődik fel az új idényre. Még éppen befutott a nemzeti ünnepre.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 05. 18. 11:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A családdal jó előre megvettük a repülőjegyet – mesélte a Nemzeti Sportnak Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros norvég légiósa, aki egy évvel ezelőtt, nyáron igazolt a magyar bajnokhoz. – Szombaton Gyirmóton lejátszottuk az utolsó bajnoki mérkőzésünket, a hét elején pedig indultunk haza. Szerencsére időben hazaértünk, május 17. Norvégiában különleges nap, ekkor ünnepeljük a több mint kétszáz éve elfogadott alkotmányukat. Mifelénk Syttende Mainak hívja mindenki, zenés felvonulással, parádéval, sok-sok norvég zászlót lengető gyerekkel, nemzeti viselettel. Ez a leglátványosabb norvég ünnep.

Zachariassen a híres történelmi norvég várossal, Bergennel szomszédos Sotra szigetén nevelkedett és ma is az az otthona. 

– Gyönyörű hely, alig harmincezren lakják. Aki nem járt még a szigeten, el sem tudja képzelni, milyen hangulata van annak, hogy minden irányból víz vesz körül bennünket. A horgászat gyerekkoromban olyan volt, mint más fiúnak a játékautók tologatása. Édesapámnak van egy hajója, azzal gyakran kimentünk a környékbeli vizekre, ő rákokra halászott, én halat igyekeztem fogni – elevenítette fel a támadó a gyerekkori élményeit.

A norvég játékos arról is beszélt, egy év alatt megszerette Budapestet.

– Korábban nem éltem más országban. A Magyarországra költözés nagy változás volt az életemben, hiszen nemcsak klubot és várost, országot is váltottam. Korábban elmondtam már, az is furcsa volt, hogy hirtelen mindenki angolul kezdett körülöttem beszélni az öltözőben, a hétköznapokban, új kultúrát kellett megismernem, de mostanra nagyon megszerettük Budapestet.

Zachariassen a teljes szabadságát otthon tölti, június elején tér vissza Magyarországra, hiszen június 6-án a Ferencváros megkezdi a felkészülést az új idényre.

A teljes interjú a Nemzeti Sportban olvasható.

Borítókép: Kristoffer Zachariassen norvég népviseletben a feleségével és az egyéves kislányával

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.