Egy nyáron két legnagyobb sztárját veszítheti el a Bundesliga

A hét átigazolási bombáját a Manchester City dobta le, amely bejelentette, hogy mindenben megegyezett a Dortmunddal Erling Haaland nyári szerződtetéséről. A Kicker cikke szerint Robert Lewandowski is közel áll ahhoz, hogy a hétvégén az utolsó Bundesliga-meccsén lépjen pályára.

Magyar Nemzet
2022. 05. 12. 21:34
LEWANDOWSKI, Robert
Dortmund, 2021. augusztus 17. Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa örül góljának a német labdarúgó Szuperkupáért játszott Borussia Dortmund-Bayern München mérkõzésen Dortmundban 2021. augusztus 17-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton zárul a német élvonal 2021–2022-es idénye, melynek a végén Lewandowski hetedszer lesz gólkirály a Bundesligában. Egyúttal nagy valószínűség szerint utoljára, jósolja az ismert német szaklap, a Kicker.

Ennek oka természetesen nem az, hogy a lengyel csatár felhagy a góllövéssel, hanem az, hogy a nyártól másik országban műveli tovább e nemes mesterséget. Jelesül: német források szerint Lewandowski visszautasította a Bayern München szerződéshosszabbítási ajánlatát.

A jelenlegi megállapodása a klubbal 2023 nyaráig szól, de ha a bajor együttes még pénzt szeretne látni érte, akkor már most el kellene adnia.

A Kicker értesülése szerint erre jó esély van, két feltételnek azonban teljesülnie kell a váltáshoz. Az egyik, hogy a Bayern megtalálja a megfelelő utódot, a másik pedig, hogy érkezzen megfelelő ajánlat, és állítólag negyvenmillió euró már annak számítana.

Bayern Muenchen vs Borussia Dortmund
Lewandowski ünnepelt sztár Németországban. Fotó: Filip Singer

A múlt héten jelentette be a Bayern, hogy 2024-ig meghosszabbította a szerződését legendás játékosával, Thomas Müllerrel. Ez egyben jelzés is volt Lewandowskinak, hogy hosszabb távú szerződésben ő sem reménykedhet, a müncheni klub a harminc feletti játékosaival óvatosan kötelezi el magát hosszabb távra, márpedig a lengyel augusztusban már 34 éves lesz. Az anyagiak mellett épp a szerződés hossza az, amivel Lewandowski a leginkább elégedetlen.

Lewandowskit az utóbbi időben a Barcelonával hozták hírbe, amire Oliver Kahn, a Bayern ügyvezetője úgy reagált, hogy egyre nagyobb képtelenségekkel állnak elő a csatár jövőjét illetően. Az ugyanakkor biztos, hogy más csapatok figyelmét is felkeltheti, ha az elmúlt évek egyik legjobb góllövője elérhetővé válik.

A Bayern mellett a Bundesligának is óriási érvágás lenne Lewandowski távozása, hiszen a bajnokság máris elvesztette másik legjobb csatárát: a Dortmund norvég királya, Haaland a Manchester Cityben folytatja. Tavaly Jadon Sancho is Angliában kötött ki, a Manchester Unitednél, tavalyelőtt pedig Kai Havertz és Timo Werner ugyancsak a Premier League-be igazolt, a Chelsea-hez.

A német élvonal láthatóan nem tudja megtartani a legnagyobb értékű labdarúgóit. Kérdés, hogy Lewandowski ügyében beáll-e még egy német szempontból kedvező fordulat.

Borítókép: gólöröme a Bayern München mezében (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.