José Mourinho: Nem szeretem, amikor igazam van

A jelenleg az AS Romát irányító José Mourinho korábban a Manchester United vezetőedzője volt. A portugál tréner nem szívesen látja egykori klubja gyötrődését, bár elmondása szerint ő már távozásakor is megjósolta, hogy az angoloknál egyhamar nem várható javulás.

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 14:38
Manchester United Sacks Jose Mourinho
File Image: Manchester United's Portuguese head coach Jose Mourinho has been sacked. Manchester United fires 'The Special One' after worst ever Premier League start, in Manchester, England, on December 18, 2018. ( Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) (Photo by Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár José Mourinhónak éppen elég dolga akad, hiszen csapatával, az AS Romával az Európai Konferencia-liga Feyenoord elleni, szerda esti döntőjére (21.00, tv: M4 Sport) készül, a portugál vezetőedző figyelemmel követi korábbi klubjai sorsának alakulását is. Az 59 éves szakember hosszú pályafutása során megfordult többek között a Chelsea-nél, a Real Madridnál, az Internél és a Manchester Unitednél is.

Míg előbbi három klub a dobogón végzett a maga bajnokságában, a Manchester United mindössze a hatodik helyet kaparintotta meg a Premier League-ben. Az alakulat Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta továbbra sem találja a trófeák felé vezető utat, legutóbb éppen Mourinhóval sikerült néhány kupát elhódítani, nevezetesen az Európa-ligát, a ligakupát és az angol szuperkupát nyerték meg.

A portugál trénert azonban 2018-ban kirúgták, mivel beszámolók szerint sok konfliktus állt fent az öltözőben. Bár a klub vezetői Mourinho elküldésében látták a megoldást, a kétszeres BL-győztes szakember már távozásakor tudta és ki is jelentette, az ő menesztésével nem lesz jobb a helyzet. Véleménye szerint a Unitednek ugyanis gyökeres változásokra lenne szüksége.

 

A helyzet valóban nem javult, és Mourinhót ezt nem tölti el örömmel.

– Természetesen Angliához leginkább a Chelsea révén kötődöm, hiszen két időszakom alatt hat évet töltöttem el a klubnál. Ugyanakkor a Manchester United különleges szurkolókkal rendelkezik. Sok jó ember dolgozik a klubnál, szóval nem örülök, hogy igazam volt. Jobb érzésekkel töltene el, ha tévedtem volna. Szerettem volna tévedni, de már akkor is tudtam, hogy igazam van – magyarázta a BT Sport kérdésére a tapasztalt edző. – Meglátásom szerint, ha a dolgok nem alakulnak jól, akkor a gondolkodásmódon kell változtatni és átszervezni a klub működtetését, viszont tudtam, hogy ezt nem fogják megtenni. Szóval világos volt, hogy az én távozásom nem lesz megoldás a helyzetre. Sajnos tudtam, hogy ez így lesz, de a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve.

Nos, Mourinho távozása után Ole Gunnar Solksjaernak és Ralf Rangnicknek sem sikerült megváltania a világot Manchesterben, a következő idénytől kiderül, hogy Erik ten Hagnak sikerül-e, aki áprilisban 2025 júniusáig szóló szerződést írt alá az angol klubbal.

 

Borítókép: José Mourinho a Manchester United vezetőedzőjeként (Fotó: Pedro Fiuza/NurPhoto/AFP)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.