Váratlan bejelentés, de közben mégsem az: megvan az MU új edzője

Nyártól az Ajax Amsterdamot irányító Erik ten Hag ül le a Manchester United labdarúgócsapatának kispadjára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 21. 13:57
HAG, Erik ten
Villeneuve-d'Ascq, 2022. április 21. 2019. november 27-én a franciaországi Villeneuve-d'Ascqban készített kép Erik ten Hagról, az Ajax Amsterdam labdarúgócsapat vezetõedzõjérõl a Lille elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen. A Manchester United angol klub 2022. április 21-én bejelentette, hogy nyártól Erik ten Hag lesz a Manchester United vezetõedzõje. Az 52 éves szakember 2025 júniusáig szóló szerzõdést ír alá, amely további egy évvel meghosszabbítható. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően Erik ten Hagot nevezte ki vezetőedzőjének a Manchester United. Az angol klub csütörtökön a honlapján jelentette be, hogy az 52 éves szakember 2025 júniusáig szóló szerződést ír alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Manchester United menedzserévé neveztek ki, nagyon izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt. Tisztában vagyok a klub fantasztikus történelmével, szurkolói szenvedélyével, a célom az, hogy olyan csapatot alakítsak ki, amely képes nagy sikereket elérni – nyilatkozta Erik ten Hag.

A tréner megjegyezte, nehéz lesz távoznia az Ajaxtól, de egyúttal biztosítja a drukkereket, hogy a szezon sikeres lezárására fog törekedni. A bejelentés időzítése ebből a szempontból kissé váratlan, hiszen a holland klub jelenleg is nagy versenyfutásban áll a PSV-vel a bajnoki címért.

Erik ten Hag 2017 decembere óta irányítja az amszterdami csapatot, 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában.

Az MU – amelyet az idény végéig a német Ralf Rangnick irányít – öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

 

Borítókép: Erik ten Hag (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.