Mourinho megkönnyezte a Róma nemzetközi sikerét + Videó

José Mourinho, az AS Roma labdarúgócsapatának a vezetőedzője megkönnyezte csapata csütörtök esti, Leicester City elleni 1-0-s győzelmét, amely döntőbe jutást ért az Európa-konferencialigában.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 8:22
AS Roma vs Leicester City
epa09929023 AS Roma's head coach Jose Mourinho reacts during the UEFA Conference League semifinal, second leg soccer match between AS Roma and Leicester City at Olimpico stadium in Rome, Italy, 05 May 2022. EPA/ETTORE FERRARI Fotó: MTI/AP/ETTORE FERRARI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon elragadtak az érzelmeim, nekünk ez a Bajnokok Ligája – indokolta José Mourinho a Leicester City elleni 1-0-s győzelem után. – Iszonyatosan fáradt vagyok, haza akarok menni…”

– Ez a győzelem az egész Roma-családé. Nemcsak azoké, akik a pályán voltak és akik a kispadon ültek, hanem az egész stadioné. A legnagyobb erősségünk az a családias légkör, ami a szurkolókat és csapatot eggyé kovácsolja. Már a kezdés előtt megnyerték nekünk a meccset. Hallottuk a biztatásukat a stadionba tartva, a bemelegítés alatt… – mondta a portugál edző a Sky Italiának.

Erre gondolhatott:

Majd a Tammy Abraham góljával megnyert meccs után valóban eltört a mécses. 

Mourinho az első edző, aki négy különböző csapattal (Porto, Inter, Manchester United, Roma) bejutott egy európai klubsorozat döntőjébe, és az első lehet, aki a Bajnokok Ligáját (Porto, Inter), az UEFA-kupát (Porto), az Európa-ligát (Manchester United) és az Európa-konferencialigát is megnyeri.

De nemcsak ennek örült a portugál mester, hanem a barátja sikerének is.  Engedjék meg nekem, hogy üzenjek egy másik edzőnek, aki történetesen a barátom: a kiváló Carlettónak. Szóval, gyerünk, nyerjük meg mindketten a döntőnket! – mondta Mourinho, természetesen Carlo Ancelottira, a BL-döntőbe jutó Real Madrid vezetőedzőjére – nem mellesleg a korábbi kiváló római középpályásra – célozva.

A Roma–Feyenoord Európai konferencialiga-döntő május 25-én lesz Tiranában.

Borítókép: José Mourinho örömében elsírta magát (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.