Valter nevetett, Peák sírt: búcsút vett hazánktól a Giro

A Giro d'Italia kedden Szicílián folytatódik, Valter Attila, Peák Barnabás és Fetter Erik immár nem hazai utakon folytatja a versenyt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 11:07
Valter Attila Fetter Erik Peák Barnabás egymás mellett
Giro d'Italia Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől vasárnapig Magyarország adott otthont az idei olasz kerékpáros-körverseny első három szakaszának. A Giro d’Italia vendégeskedése nagy sikernek bizonyult, a három magyar versenyző nyilatkozataiban rendre megemlített egy-két nagy nevet a mezőnyből, aki áradozott a magyar utak mellett uralkodó hangulatról.

– Sosem nevettem még ennyit verseny közben, és ez teljes egészében a magyar szurkolóknak volt köszönhető. Olyan jelmezeket láttunk az utak mentén, hogy nem is akartunk hinni a szemünknek, hihetetlen volt a hangulat és a lelkesedés megint. Én a városneveket is jólesően megmosolyogtam, szürreális például, hogy Nagybajomon megy keresztül a Giro d'Italia mezőnye… – mondta a Nemzeti Sportnak (Groupama–FDJ), aki ismét kiemelte az általános pozitív reakciókat is:

Mindenkitől azt hallgattam a három nap alatt, hogy az utóbbi évek legjobb „nagy rajtját” rendeztük meg, ez egyértelműen a magyar embereknek köszönhető.

A magyarországi kerékpárünnep sem ért véget, hiszen szerdán kezdődik a Tour de Hongrie, a Giro sztárjai azonban elhagyták hazánkat, hiszen kedden már 1722 méteres magasságba teker fel a mezőny a szicíliai vulkánon, az Etnán.

Peák Barnabás csapata, az Intermarché–Wanty–Gobert közösségimédia-bejegyzéséhez fűzött reakciója nem igényel kommentárt.

Borítókép: A hosszú szakaszokon van idő a beszélgetésre is. Valter Attila (középen, fehér-kékben), Fetter Erik és Peák Barnabás egymás mellett a mezőnyben (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.