időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Valter nevetett, Peák sírt: búcsút vett hazánktól a Giro

Magyar Nemzet
2022.05.09. 11:07 2022.05.09. 14:48
Valter nevetett, Peák sírt: búcsút vett hazánktól a Giro

A Giro d'Italia kedden Szicílián folytatódik, Valter Attila, Peák Barnabás és Fetter Erik immár nem hazai utakon folytatja a versenyt.

Péntektől vasárnapig Magyarország adott otthont az idei olasz kerékpáros-körverseny első három szakaszának. A Giro d’Italia vendégeskedése nagy sikernek bizonyult, a három magyar versenyző nyilatkozataiban rendre megemlített egy-két nagy nevet a mezőnyből, aki áradozott a magyar utak mellett uralkodó hangulatról.

– Sosem nevettem még ennyit verseny közben, és ez teljes egészében a magyar szurkolóknak volt köszönhető. Olyan jelmezeket láttunk az utak mentén, hogy nem is akartunk hinni a szemünknek, hihetetlen volt a hangulat és a lelkesedés megint. Én a városneveket is jólesően megmosolyogtam, szürreális például, hogy Nagybajomon megy keresztül a Giro d'Italia mezőnye… – mondta a Nemzeti Sportnak Valter Attila (Groupama–FDJ), aki ismét kiemelte az általános pozitív reakciókat is:

Mindenkitől azt hallgattam a három nap alatt, hogy az utóbbi évek legjobb „nagy rajtját” rendeztük meg, ez egyértelműen a magyar embereknek köszönhető.

A magyarországi kerékpárünnep sem ért véget, hiszen szerdán kezdődik a Tour de Hongrie, a Giro sztárjai azonban elhagyták hazánkat, hiszen kedden már 1722 méteres magasságba teker fel a mezőny a szicíliai vulkánon, az Etnán.

Peák Barnabás csapata, az Intermarché–Wanty–Gobert közösségimédia-bejegyzéséhez fűzött reakciója nem igényel kommentárt.

Borítókép: A hosszú szakaszokon van idő a beszélgetésre is. Valter Attila (középen, fehér-kékben), Fetter Erik és Peák Barnabás egymás mellett a mezőnyben (Fotó: Kurucz Árpád)

Giro

Szakadt ruhában mentette meg az olaszokat az ananászos pizzától

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.