Sári Nándor nevét vette fel a Kanizsa Kajak-kenu Klub vízitelepe

A sportág arany érdemérmes mesteredzője 2013-tól 2021 decemberében bekövetkezett haláláig dolgozott Nagykanizsán.

Magyar Nemzet
2022. 06. 13. 13:34
Fotó: Oroszi Beáta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sári Nándor nevét viseli vasárnaptól a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub vízitelepe. A sportág arany érdemérmes mesteredzője 2013-tól 2021 decemberében bekövetkezett haláláig dolgozott Nagykanizsán, ahol edzőként és elnökként is eredményes munkát végzett – olvasható a sportági szövetség (MKKSZ) Facebook-oldalán.

Sári Nándor több mint harmincéves edzői pályafutása során számtalan sikert ért el tanítványaival, dolgozott Fidel Lászlóval, Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Kozák Danutával, Szabó Gabriellával és Kucsera Gáborral is. Többek között ő volt a felkészítője annak a férfi kajaknégyesnek is, amely 2000-ben Sydney-ben, majd négy évvel később Athénban is olimpiai bajnok lett 1000 méteren.

A nagy négyesből a vasárnapi avatóünnepségen ott volt Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor, csakúgy mint Richard Seruga, a Plastex alapítója, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Boros Gergely, az MKKSZ szakmai igazgatója, Hüttner Csaba, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Paksy Tímea kilencszeres világbajnok kajakos, valamint ifj. Csaba András, a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia menedzsere. S jelen volt a sportág nagy magyar tehetsége, a 19 éves Kurucz Levente is, aki tavaly a poznani ifjúsági Európa-bajnokságon kétszáz, ötszáz és ezer egyesben is a dobogó tetejére állhatott, s akit még Sári Nándor fedezett fel.  

 

Borítókép: a névadó ünnepségen Horváth Gábor, Kurucz Levente, Paksy Tímea, Storcz Botond, Vereczkei Ákos és Hüttner Csaba (Fotó: Oroszi Beáta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.