Steph Curry rekordja és hét triplája ezúttal édes kevés volt

A Boston Celtics 120–108-ra győzött a Golden State Warriors otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjének első mérkőzésén, azaz máris elvette a pályaelőnyt. Steph Curry, a hazaiak sztárja 34 pontot dobott, közte hét triplát, de ez is kevés volt, a vendégek az utolsó negyedben ellenállhatatlanuk játszva megfordították a meccset.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 8:24
2022 NBA Finals - Boston Celtics v Golden State Warriors
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 2: Jayson Tatum #0 of the Boston Celtics shoots a three point basket against the Golden State Warriors during Game One of the 2022 NBA Finals on June 2, 2022 at Chase Center in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Brian Babineau/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Brian Babineau / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dobógépek vagy a védekezés nagymesterei? Így is feltehettük a kérdést az NBA idei döntője előtt. A Golden State Warriors (GSW) kiválóságait nem kell bemutatni a kosárlabda szerelmeseinek, a Boston pedig a liga legjobban bekkelő csapata.

A magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott első meccsen alaposan belekezdett a GSW és személye szerint a csapat legnagyobb ásza, a vajkezű irányító hat triplát, összesen 21 pontot szórt az első 12 percben – előbbi rekord az NBA-döntők történetében –, de ez is kevés volt ahhoz, hogy a hazaiak elhúzzanak, kapaszkodtak a kelták (32-28), sőt nagyszünetre fordítottak is (54-56).

Curry mellett a folytatásban Thompson és Wiggins is szépen termelt, a harmadik negyedben nekilendült a GSW, ezt a szakaszt megnyerte 38-24-re, tehát összességében elhúzott 12 ponttal, ami után azt sejthettük, behúzza az első meccset.

Ám Boston az utolsó negyedben elképesztően játszott. Horford és White triplapárbajt vívott a csapaton belül, 7/7-tel kezdett ekkor a vendégegyüttes a vonalon túlrtól.

Majd a Boston megmutatta, miért igazán félelmetes, volt egy olyan ötperces szakasz, amikor a Golden State képtelen volt kosarat szerezni.

Többek között az alábbi bravúros blokk miatt.

Steph Curry az első negyedben szerzett hat tripla mellé csupán egyet tudott hozzátenni, 34 pontjával így is a mezőny legeredményesebb játékosa volt, de ez kevés volt a sikerhez. A Boston ebben a 12 percben 40-16-ra kiütötte ellenfelét, így összességében magabiztosan, 120-108-ra megnyerte az első meccset. Folytatás hétfőn, szintén San Franciscóban.

NBA-döntő, első meccs:
Golden State Warriors–Boston Celtics 108–120 (32–28, 22–28, 38–24, 16–40)

A legjobb dobók:
Golden State: Curry 34/21, Wiggins 20/6, Thompson 15/9
Boston Celtics: Horford 26/18, Brown 24/6, White 21/15

Az NBA-döntő menetrendje

Június 3.: Golden State Warriors–Boston Celtics 108–120
Június 6., 2.00: Golden State Warriors–Boston Celtics (Tv: Sport 1/Sport 2)
Június 9., 3.00: Boston Celtics–Golden State Warriors (Tv: Sport 1/Sport 2)
Június 11., 3.00: Boston Celtics–Golden State Warriors (Tv: Sport1/Sport 2)
Június 14., 3.00: Golden State Warriors–Boston Celtics (ha szükséges) (Tv: Sport1/Sport 2)
Június 17., 3.00: Boston Celtics–Golden State Warriors (ha szükséges) (Tv: Sport1/Sport 2)
Június 20., 2.00: Golden State Warriors–Boston Celtics (ha szükséges)  (Tv: Sport1/Sport 2

Borítókép: Jól állta a Boston a dobóversenyt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.