A saját rajongója ejtette ki az első kiemeltet Wimbledonban

Iga Swiatek, az első helyen kiemelt női versenyző, kétszeres bajnok már a harmadik fordulóban kiesett Wimbledonban, miután 6:4, 6:2-re kikapott a francia Alizé Cornet-től.

Magyar Nemzet
2022. 07. 02. 19:48
Tennis / Winbledon / Swiatek vs Cornet
Iga Swiatek of Poland looks disappointed at losing the game against Alizé Cornet of France in the ladies' singles third-round match in the Championships, Wimbledon at All England Lawn Tennis and Croquet Club in London, the United Kingdom on July 2, 2022. Cornet beat Swiatek with games 6-4, 6-2 to stop Swiatek's 38th consecutive victories. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Takuya Matsumoto / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Fotó: Europress/AFP/Matsumoto Yomiuri
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért egy nagy sorozat, kiesett az első helyen kiemelt, 2011-es és 2014-es győztes  Iga Swiatek a wimbledoni teniszverseny női egyeséből. Iga Swiatek 32 ki nem kényszerített hibát követett el a mérkőzésen, ám ez semmit sem von le Alizé Cornet sikerének értékéből, hiszen a világranglista 37. helyén álló rutinos francia játékos végig nagyon jól összpontosítva volt képes kihasználni ellenfele indiszponáltságát.

Swiatek az első két adogatójátékát elveszítette, és bár 0:3-nál ő is brékelt, visszahozni már nem tudta az első játszmát. A másodikban az övé volt az első megnyert fogadójáték, de 2:0-nál elvesztette a fonalat, és Cornet, aki győzelmi nyilatkozatában hatalmas Swiatek-rajongóként jellemezte magát, nem ismert könyörületet: zsinórban háromszor elvette lengyel riválisa adogatását, és magabiztosan nyert.

 

Tennis / Winbledon / Swiatek vs Cornet
Fotó: Europress/AFP/Matsumoto Yomiuri

Swiatek 37 meccset nyert meg egy huzamban a mostani veresége előtt – a szériában benne volt a Roland Garros idei döntője is Cori Gauff ellen –, Cornet előtti legyőzője Jelena Ostapenko volt februárban.

A lengyel játékosénál hosszabb veretlenségi szériát csak négyen tudtak felmutatni a nők között, igaz, ők többet is: Martina Navratilova (74, 58, 54, 41), Steffi Graf (66, 46, 45), Margaret Court (57) és Chris Evert (55, 41) – emlékeztet a Magyar Távirati Iroda. Vagyis ebben az évszázadban, azaz évtizedek óta senki korábban, tehetjük hozzá.

Könnyed győzelemmel jutott tovább egy másik francia, a korábban Serena Williamst búcsúztató Harmony Tan is, aki mindössze két játékot veszített a Katie Boulter elleni 52 perces meccsén.

Borítókép: Swiatek érthetően nem volt boldog a kiesés után (Fotó: Europress/AFP/Matsumoto Yomiuri)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.