Büntetőt harcolt ki és győztes gólt lőtt a magyar légiós + videó

Továbbra is kiváló formában futballozik Gazdag Dániel az Egyesült Államokban. A magyar válogatott középpályás ezúttal a saját maga által kiharcolt tizenegyesből lőtt győztes gólt csapata, a Philadelphia Union számára. Egyre nagyobb kérdés, hogy a nyáron el tudja-e adni magát egy erősebb európai ligába.

Magyar Nemzet
2022. 07. 17. 9:38
Gazdag Dániel
Forrás: Philadelphia Union/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai bajnokság (MLS) alapszakaszának 23. fordulójában a philadelphiaiak a New England Revolution együttesét fogadták hazai pályán. Gazdag kezdőként végig a pályán volt a hazaiaknál, ám a 61. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. Az utolsó negyedórában azonban fordítani tudott a Union, amiben a magyar játékos is főszerepet vállalt.

Gazdag – már 1-1-es állásnál – a 79. percben kiharcolt egy tizenegyest. A tizenhatoson belülre ívelt labdát csapattársa fejjel készítette le lövésre a korábbi Honvéd-játékos elé, akit azonban a védője lerántott. A megítélt büntetőt Gazdag kíméletlenül a kapuba bombázta.

Ez volt a 26 éves játékos kilencedik gólja az idényben, ami mellett három gólpasszt is jegyez. Gazdag ezzel a liga legjobb labdarúgói közé tartozik, az MLS kanadai táblázatán (amely a gólokat és a gólpasszokat együttesen számolja) holtversenyben a hetedik helyet foglalja el.

Júniusban a koronavírus-fertőzése miatt csak később tudott csatlakozni válogatott keretéhez, de így is kivette a részét a nagy Nemzetek Ligája-menetelésből. A németek elleni 1-1-en már pályára lépett csereként, csakúgy mint Angliában, ahol pazar góllal állította be a történelmi jelentőségű 4-0-s győzelmet Wolverhamptonban.

A 15-szörös válogatott Gazdag nyári klubváltása sem elképzelhetetlen, hiszen ebben az évben jó ajánlólevéllel rendelkezik, a Philadelphia Unionnal kötött szerződése pedig decemberben lejár. 26 évesen a legjobb korban van ahhoz, hogy egy erősebb európai bajnokságban is kipróbálja magát. Kérdés, mennyit ér az Egyesült Államokban mutatott teljesítménye az átigazolási piacon.  

Győzelmével a Philadelphia Union továbbra is a keleti főcsoport első helyén áll az MLS alapszakaszában.

Borítókép: (balra) a győzelmet ünnepli csapattársával (Fotó: Philadelphia Union/Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.