Hiányzik még Messi? Megleckéztetett Beckham, brutális Barcelona

David Beckham és Phil Neville fia is leckét kapott abból, milyen szintet képvisel az új Barcelona. Az Egyesült Államokban túrázó katalán együttes gyönyörű gólokkal győzte le 6-0-ra az Inter Miamit, pedig Robert Lewandowski még nem is játszott. A másik nagy nyári fogás, Raphinha ellenben látványos gólt lőtt, s szerinte már most jobb a Barca, mint a Real Madrid.

2022. 07. 20. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron, amikor anyagi nehézségek miatt a Barcelona nem tudta meghosszabbítani Lionel Messi szerződését, és a csapattal egybeforrt argentin klasszis a PSG-hez igazolt, lényegében egy világ dőlt össze a Nou Campban. Meg is érezte a csapat Messi hiányát, hiszen 2004 óta idén először nem volt ott a BL tavaszi rájátszásában.

Barcelonában azonban már nem nyalogatják a sebeiket, a csapat komoly erősítéseket hajtott végre támadófronton a legutóbbi két átigazolási szezonban. A télen érkezett Pierre-Emerick Aubameyang és Ferran Torres, most nyáron pedig Raphinha és Robert Lewandowski.

Ráadásul szinte új szerzeménynek számít a sérüléseit talán végre maga mögött hagyó Ansu Fati is, aki tavaly megörökölte Messi tízes mezszámát a csapatban. A 19 éves tehetség szép gólt szerzett az Inter Miami elleni felkészülési meccsen.

De nem maradt adós a góllal Aubameyang sem:

És a katalán mezben most debütáló Raphinha is látványos gólt szerzett a két gólpassza mellett:

A Leeds Unitedtől 58 millió euróért megvett brazil szélső azt állítja, hogy a Barcelona már most erősebb a nagy rivális Real Madridnál, amely egyébként a La Ligában és a BL-ben is címvédő. – Nagyon örülök, hogy meglőttem az első gólomat a csapatban, jó meccs volt. Mindig mindenki ellen be akarok találni, a Real ellen különösen, hiszen az egy nagy rangadó. A legfontosabb, hogy nyerjünk, mert én úgy látom, hogy erősebbek vagyunk a Real Madridnál – nyilatkozta Raphinha már előretekintve, hiszen szombaton a Barca a királyi gárda ellen lép pályára Las Vegasban.

Az MLS-ben szereplő Inter Miami elleni könnyed, 6-0-s sikerből persze messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni, de ránézésre is bombaerősnek tűnik a Barcelona új támadósora, amelyben Lewandowski még nem is kapott helyet. A Bayern Münchenből szerződtetett csatár a lelátón foglalt helyet, de a Real ellen már debütálhat.

Lewandowski és Aubameyang személyében két született gólvágóval vág neki az idénynek a Barcelona, mindketten képesek egy évadban harminc-negyven gólra. Mellettük Fati, Raphinha, Torres és Ousmane Dembélé pedig a szélekről rendkívül erős nyomást gyakorolhat a védőkre.

Feltehetjük a kérdést: hiányzik-e még valakinek Lionel Messi Barcelonában? Elnézve ezt a névsort, és elképzelve, mire lehet majd képes, egyre többen tehetik túl magukat az argentin távozásán a Nou Campból.

Az Inter Miami–Barcelona meccs másik érdekessége az volt, hogy az amerikai csapatban pályára lépett a Manchester United két legendás játékosának, David Beckhamnek és Phil Neville-nek a fia is. A 19 éves Romeo Beckham és a húszéves Harvey Neville ízelítőt kapott abból, milyen szintet képvisel a Barca. A két fiú némileg protekciósnak tűnik, hiszen az idősebb Beckham az Inter Miami elnöke és társtulajdonosa, Phil Neville pedig a csapat vezetőedzője. 

Borítókép: Frenkie de Jong és Romeo Beckham a Barcelona–Inter Miami összecsapáson (Forrás: Fcbarcelona.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.