Schumacher bosszantotta Hamiltont, de saját csapattársa kitolt vele

A világbajnoki címvédő és az összetettben éllovas Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a Formula–1-es Osztrák Nagydíj mai sprintfutamát, ezzel megőrizte az első rajtkockát a vasárnapi viadalra.

Magyar Nemzet
2022. 07. 09. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1 világbajnokság 11. versenyhétvégéje az Osztrák Nagydíjon elhozta az idei harmadik sprintfutamot; ilyen volt már az Emilia Romagna Nagydíjon (amit nyert meg), s lesz majd még a Brazil Nagydíjon is. A tavalyi debütáláson még csak első három helyezett kapott pontot (3-2-1 elosztásban), de idén már a top nyolc pilótát jutalmazzák (8-7-6-5-4-3-2-1 elosztásban), így sokkal nagyobb tét. De azért nem árt mérlegelni, hogy mennyi kockázatot érdemes vállalni, mert azért vasárnap jóval több pontot osztanak, ott a dobogósok 25-öt, 18-at és 15-öt kapnak, de még a tizediknek is jár egy pont. A sprintfutam végeredménye határozza meg a vasárnapi rajtsorrendet, a mai, 23 körös, kötelező bokszkiállás nélküli versenyre pedig a pénteki időmérő eredménye alapján állt fel a mezőny. Az első sorba Max Verstappen (Red Bull) és Charles Leclerc (Ferrari), a másodikba Carlos Sainz (Ferrari) és George Russell (Mercedes), a harmadikba Esteban Ocon (Alpine) és Kevin Magnussen (Haas), a negyedikbe Mick Schumacher (Haas) és Fernando Alonso (Alpine) került. Nagy meglepetés volt a Haas remek időmérős szereplése.

A regnáló világbajnok és a pontversenyben most is vezető Verstappen pénteken idei harmadik, pályafutása 16. pole pozícióját szerezte meg, a sprintfutamon jól kapta el a rajtot, megtartotta az első helyét. Sainz megelőzte Leclerc-t, de a monacói kisvártatva visszavette a pozícióját. Sainz azonban a folytatásban is „fenyegette” csapattársát, az ötödik körben újra megpróbálta megelőzni.

A 12. körben Sergio Pérez (Red Bull) feljött az ötödik helyre Verstappen, Lerclerc, Sainz és Russell mögé – a mexikói negyedik lett az időmérőn, de kiderült, hogy még a Q2-ben a gyors körénél elhagyta a pályát, a Q3-ban nem is indulhatott volna, és visszasorolták a 13. helyre, innen kezdte a sprintfutamot. Mick Schumacher mögött (Mercedes) autózott, de a hétszeres világbajnok sokáig nem bírt a Haas pilótájával.

Schumachernek nagy segítség volt, hogy Magnussen haladt előtte, és amíg egy másodpercen belül volt közöttük a különbség, a német nyithatta a hátsó szárnyát. Ám a dán ellépett tőle, és Schumacher rádión hiába könyörgött, hogy csapattársa ne húzzon el tőle, elment a segítsége. Hamilton pedig két körrel a vége előtt megelőzte, övé lett a nyolcadiknak járó egy pont. Elöl nem történt változás a sorrendben, Verstappen behúzta a sprintfutamot, mögötte pedig Leclerc, Sainz, Russell, Pérez, Ocon, Magnussen és Hamilton szerzett pontot.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Verstappen 189, 2. Pérez 151, 3. Leclerc 145, 4. Sainz 133, 5. Russell 116, 6. Hamilton 94, csapatok: 1 Red Bull 340, 2. Ferrari 278, 3. Mercedes 210, 4. McLaren 73, 5. Alpine 70

A vasárnapi Osztrák Nagydíj rajtsorrendje:
1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
2. sor:
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
George Russell (brit, Mercedes)
3. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
4. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
5. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
6. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
7. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
8. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
9. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
10. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

Borítókép: Mick Schumacher borsot tört Lewis Hamilton orra alá (Forrás: Twitter/ bet365)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.