Gulácsi Péter megtalálta a pozitívumot a Leipzig gyenge rajtjában

Stuttgartban nem tudott nyerni a három magyarját bevető RB Leipzig a Bundesliga nyitó fordulójában, így a csapat máris lépéshátrányba került a két legnagyobb riválissal szemben. A lipcseiek csapatkapitánya, Gulácsi Péter szerint azonban nem történt tragédia.

Magyar Nemzet
2022. 08. 08. 10:06
GULÁCSI Péter
Stuttgart, 2022. augusztus 7. Tiago Tomas (j-2), a VfB Stugttgart, és Gulácsi Péter (b), a Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzésén Stuttgartban 2022. augusztus 7-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München hatgólos, erődemonstráló győzelemmel kezdte az idény az Eintracht Frankfurt ellen (6-1), a Dortmund pedig rangadót nyert meg az ugyancsak élcsapatnak számító Bayer Leverkusen ellen (1-0) a Bundesliga első fordulójában az elmúlt hétvégén, ám a harmadik legnagyobb dobogóesélyes RB Leipzig megbotlott Stuttgartban.

a Bundesliga hivatalos honlapján nyilatkozott az 1-1-es döntetlen után:

A pozitívum az, hogy kellően intenzívek voltunk, képesek voltunk nyomás alá helyezni a Stuttgartot, labdákat szereztünk az ellenfél térfelén és sok helyzetet alakítottunk ki. A negatívum az, hogy nem nyertük meg a meccset, mert nem használtuk ki a lehetőségeinket a második félidőben.

Magyar szempontból biztató, hogy a második félidő elején pályára küldött Szoboszlai Dominikkel a támadósorban valóban megélénkült a lipcsei támadójáték, ez azonban kevés volt a győzelem megszerzéséhez.

Gulácsi a Facebook-oldalán is nyilatkozott a meccsről, s elmondta, hogy nem ilyen szezonrajtról álmodtak, de a teljesítményük reményt ad a folytatásra.

A Leipzig idénye nehezen indult, hiszen a Német Szuperkupában sima, 5-3-as vereséget szenvedett el a csapat a Bayern Münchentől hazai pályán, majd következett a stuttgarti iksz. Legközelebb szombaton hazai pályán a Kölnt fogadják Gulácsiék, s illene megszerezniük az első győzelmet az évadban.

Borítókép: Gulácsi Péter védés közben a Stuttgart elleni szezonrajton (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.