Kialakult a Ferencváros pontos menetrendje az Európa-ligában

A pénteki sorsolás után kialakult a Ferencváros labdarúgócsapatának pontos menetrendje az Európa-liga csoportkörében. Az FTC hazai pályán kezd szeptember 8-án a török Trabzonspor ellen, majd előbb Monacóba, aztán Belgrádba utazik. Ezt követően fogadja a Groupama Arénában a szerb Crvena zvezdát és a Monacót, végül Trabzonban fejezi be a szereplését az EL csoportkörében.

Forrás: MTI2022. 08. 27. 9:56
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Dublin, 2022. augusztus 25. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Európa-liga selejtezõjének negyedik fordulójában játszott Shamrock Rovers Ferencváros visszavágó mérkõzésén Dublinban 2022. augusztus 25-én. MTI/AP/PA/Brian Lawless Fotó: Brian Lawless
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta az Európa-liga csoportkör pontos programját. A Ferencváros első ellenfele, a török bajnoki címvédő Trabzonspor az első fordulóban, szeptember 8-án látogat Budapestre. A folytatásban a Monacóval, majd a szerb Crvena zvezdával találkozik az FTC, a csoportkört a Trabzonspor otthonában zárja november 3-án. 

A nyolc darab négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a konferencialiga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

Az Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik május 31-én.

A Ferencváros programja az Európa-liga H csoportjában: Szeptember 8.: Ferencváros–Trabzonspor (török) 21.00, szeptember 15.: AS Monaco FC (francia)–Ferencváros 18.45, október 6.: Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros 18.45, október 13.: Ferencváros–Crvenza zvezda 21.00, október 27.: Ferencváros–AS Monaco FC 21.00, november 3.: Trabzonspor–Ferencváros 18.45. 

Borítókép: csapata itthon kezdi a csoportkört (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.