Máris megvan Robert Lewandowski első trófeája a Barcelonával

Robert Lewandowski a magasba emelhette a Joan Gamper-kupát. Nem mondanánk, hogy ezért érkezett Barcelonába a nyáron, de mégiscsak megszerezte az első trófeáját a katalán együttessel. Ráadásul az első gólját is meglőtte a Nou Campban.

Magyar Nemzet
2022. 08. 08. 9:03
LEWANDOWSKI, Robert
Barcelona, 2022. augusztus 5. Az FC Barcelona spanyol labdarúgóklubhoz szerzõdött Robert Lewandowski lengyel labdarúgót bemutatják a barcelonai Camp Nou stadionban 2022. augusztus 5-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három percet kellett várnia a Barcelona közönségének arra, hogy góljának tapsolhasson. 

Először lépett pályára hazai pályán a katalán együttes, amióta leigazolta a lengyel sztárcsatárt a Bayern Münchentől, és Lewandowski már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Joan Gamper-kupában (a Barca hagyományos felkészülési zárómeccse) a mexikói Pumas UNAM ellen.

A vendégeknél a kezdőben kapott helyet Dani Alves, aki a nyáron némileg sértődötten hagyta el a Barcát, a klub azonban a mérkőzés előtt megadta a módját annak, hogy méltóképpen elbúcsúztassa korábbi legendás játékosát.

Gálahangulatú meccs lett belőle, a mexikói együttes nem volt egy súlycsoportban a katalánokkal, akik végül 6-0-s győzelmet arattak, félidőben már 4-0 volt az eredmény.

Lewandowski két perccel a gyors gólja után gólpasszt is adott Pedrinek, majd később még egyet ugyancsak neki. Nem csoda, hogy a 19 éves spanyol középpályás elismerően nyilatkozott az új csapattársról.

– Luxusélmény együtt játszani Lewandowskival, igazán élvezem nézni, ahogyan játszik, ahogyan helyzetbe kerül. Nagyon könnyű egy hullámhosszra kerülni egy olyan futballistával, mint amilyen ő. Kerestük egymást a meccs közben a labdákkal, és ez elég jól ment – értékelt Pedri.

Lewandowski és góljai mellett betalált még Ousmane Dembélé, és a félidőben becserélt Pierre-Emerick Aubameyang, Frenkie de Jong kettős is, akiket állítólag Memphis Depay mellett felajánlott a Barcelona a Chelsea-nek.

A Joan Gamper-kupa legjobbjának Lewandowskit választották meg, aki tehát hősként vonult be a Nou Campba. A java persze csak most következik majd, amikor a valódi tétmeccseken eldől, hogy valóban ő-e az a hős, akire Barcelonában vártak.

Borítókép: Robert Lewandowski bemutatkozott a Nou Campban (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.