Guardiola annak is örült volna, ha Haaland megüti a csapattársát

Erling Haaland két góllal mutatkozott be a Premier League-ben, miután annak első fordulójában a címvédő Manchester City az ő duplájával győzte le a West Ham Unitedet. A Dortmundból igazolt csatár nagy hatást tett Pep Guardiolára, aki Lionel Messihez hasonlította Haalandot.

Magyar Nemzet
2022. 08. 08. 8:30
HAALAND, Erling
London, 2022. augusztus 7. Erling Haaland (j), a Manchester City játékosa ünnepel, miután megszerezte második gólját a West Ham United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2022. augusztus 7-i mérkõzésén Londonban. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, Haaland a kétgólos angliai debütálása után „szarozott” egy jókorát a meccs utáni interjúban, amelyben azt kérdezték tőle, nem bánja-e, hogy nem mesterhármassal kezdte a Premier League-ben a gólgyártást, hisz megvolt a lehetősége a harmadik találatra is. A 22 éves norvég sajátos stílusban tudatta, hogy igen, lőhetett volna hármat is.

– Én kedvelem az ilyesmit – reagált Haaland reakciójára Guardiola, aki rögtön korábbi barcelonai csillagához hasonlította új sztárját. – Edzőként szerencsés vagyok, hogy együtt dolgozhattam Messivel, aki ha két gólt lőtt, hármat akart, ha hármat szerzett, akkor négyre vágyott, ha az is megvolt, akkor meg ötre. A legjobb góllövők, az igazi csatárok sosem elégedettek, mindig gólra éhesek.

Haaland első angliai gólja tizenegyesből jött össze, amelyet ő maga harcolt ki. Guardiola nem kételkedett benne, hogy el is vállalja a büntető elvégzését:

Szerintem ha valaki más magához vette volna a labdát, Erling arcon vágta volna a saját csapattársát. Ebben egészen biztos vagyok, és ez jó jel.

Haaland 60 millió euróért cserébe érkezett Dortmundból a nyáron, és egy héttel ezelőtt a Liverpool ellen 3-1-re elveszített Angol Szuperkupán még nem jött össze neki a gól, sőt a 97. percben elképesztő ziccert rontott el, öt méterről lőtt kapufát az üres kapura.

– Egy héttel ezelőtt még nem állt készen a Premier League-re, most pedig ő a legjobb – jelentette ki Guardiola, aki némileg talán el is ragadtatta magát. – Thierry Henryval, Alan Shearerrel és Cristiano Ronaldóval említhető egy lapon. Hihetetlen tehetség lakozik benne, igazi gólvágó. Született kilences, de szeretnénk hozzátenni valamit a játékához, hogy még jobbá váljon. Ne csak egy srác legyen, aki lövöldözi a gólokat.

Borítókép: két góllal debütált a Premier League-ben (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.