Húsz percre már jó az NB I egyetlen pont és gól nélküli csapata

A sárga lapos eltiltással fenyegetett labdarúgóit valószínűleg pihenteti majd a Fehérvár a moldáv Petrocub elleni Európa-konferencialiga (Ekl) visszavágón, derült ki Michael Boris szavaiból, aki a Honvéd elleni 4-0-s bajnoki győzelem után elégedetten értékelt. A kispestiek vezetőedzője, Tam Courts pedig megmutatta, milyen az a „skót humor”.

Magyar Nemzet
2022. 08. 08. 7:55
ZIVZIVADZE, Budu; SZAPPANOS Péter
Labdarúgó NB I - MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I második fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a Fehérvár hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a Honvéd ellen. Ezzel Boris együttese a Paks elleni balul elsült (2-0-s vereség) idénynyitó óta két kiütéses győzelmen van túl, hiszen a múlt héten 5-0-ra intézte el a Petrocubot az Ekl-selejtezős párharc első meccsén.

– Szerdán elutazunk Moldovába, felkészülünk arra a találkozóra és természetesen szeretnénk nyerni a visszavágón is. Sabanovnak és Petrjaknak két sárgája van, ők emiatt elképzelhető, hogy nem lépnek pályára, mert szeretném, ha továbbjutás esetén Kölnben is számíthatnék rájuk, Serafimov pedig sérült, így kell egy kicsit matekozni, majd meglátjuk milyen csapat fut ki kezdőként a stadionba – tekintett előre a csütörtöki Ekl visszavágóra Boris.

Az ötgólos előny birtokában nem tűnik nagyképűségnek néhány veszélyeztetett kulcsembert pihentetni, ez inkább logikus lépés, hiszen a következő fordulóban a német Köln ellen (amely a Bundesliga első fordulójában 3-1-re legyőzte a Schalkét) minden erejére szüksége lehet a Fehérvárnak.

A Honvéd a nyáron kinevezett új edzőjével, a skót Tam Courtsszal még keresi a helyes utat – két forduló után a kispestiek állnak egyedüli csapatként szerzett pont és rúgott gól nélkül a mezőnyben.

– Jól kezdtünk a találkozót, nyugodtak voltunk, irányítani tudtuk a játékot és nagyjából húsz percig megvalósítottuk azt, amit előre elterveztünk. Ezt követően két gyors gólt szerzett a hazai csapat, rögtön kihasználták az egyéni hibáinkat. Tudom, hogy gyorsan kell fejlődnünk, mert vannak ugyan jó periódusaink, de 90 percen keresztül még nem tudunk megfelelő színvonalon teljesíteni – fogalmazott Courts.

Viszont húsz percre legalább már jó a Honvéd…

Borítókép: a fehérvári csapat harmadik gólja, középen a kispesti kapus, Szappanos Péter, jobbról a fehérvári Budu Zivzivadze (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.