Kimmich szerint a magyar válogatott ritka képességgel rendelkezik

Kisebb gondokkal készül a német válogatott a magyarok elleni pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Edzést hagyott ki a kapus Manuel Neuer, Jamal Musialát saját csapattársa, Thomas Müller tette átmenetileg harcképtelenné, de egyik eset sem tűnik súlyosnak. Egy keddi sajtótájékoztatón pedig Joshua Kimmich azt mondta, ritkán játszik olyan fegyelmezetten és jól védekező csapat ellen, mint Magyarország válogatottja.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 16:57
Germany - Italy
Germany-Italy Fotó: FEDERICO GAMBARINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan a magyar, úgy a német válogatott is javában készül már a két csapat péntek esti Nemzetek Ligája-mérkőzésére. A lipcsei találkozó házigazdája jelenleg a szövetség frankfurti edzőtáborában dolgozik, és csak csütörtökön utazik át a meccs helyszínére. A Bild című újság arról számolt be, hogy a Bayern München kapusa, Manuel Neuer kihagyta a hétfői és a kedd délelőtti edzéseket, mert fájlalja az egyik nagylábujját. Az nem tudni, mikor veheti fel újra a munkát, játszhat-e Magyarország ellen, ugyanakkor Hans-Dieter Flick szövetségi kapitány aligha rágja tövig a körmét izgalmában, hiszen ha Neuer nem védhet, ott van még neki a Barcelona klasszisképességű kapusa, Marc-André ter Stegen…

Ugyancsak a Bild írta meg, hogy az egyik edzésen a fiatal Jamal Musiala hamarabb hagyta a tréninget a társainál, mert müncheni klubtársa, becsúszva alaposan megrúgta. Nagy kötést kapott a lábára, ám a lap információja szerint már szerdán újra edzhet.

 

 

Kedden a válogatott igazgatója, Oliver Bierhoff és Joshua Kimmich, a Bayern játékosa vett részt sajtótájékoztatón. Ezen szóba került a bajorok gyenge teljesítménye a Bundesligában, a legutóbbi négy fordulóban nyeretlenek maradtak. Kimmich erre így reagált:

– Az ember jobban szeret győzelmekkel a háta mögött érkezni a válogatotthoz, de hát a célunk így is, úgy is ugyanaz. Egy Bayern-játékos mindig a csúcson akar lenni, ettől most messze vagyunk, de az idény még nagyon hosszú. 

 

FC Bayern Munchen v FC Barcelona: Group C - UEFA Champions League
Fotó: Dax Images

Nemcsak a Bayern München, a német válogatott mérlege is csalódást keltő, hiszen a négy júniusi NL-mérkőzésből hármon csak döntetlenre futotta az erejéből. Ezek közé tartozik a budapesti is, amelynek 1-1 lett a végeredménye. 

– Fontos, hogy legyőztük az olaszokat, mert bár nem mindig játszottunk jól a Nemzetek Ligájában, ezen változtatni szeretnénk, és természetesen szeretnénk a csoport élén végezni – folytatta Kimmich, majd rátért a magyar csapatra. – Ritkán futballozom olyan csapat ellen, amelyik ennyire fegyelmezetten védekezik. A stadionjukban szenzációs volt a hangulat. Nagyon meg kell majd dolgoznunk azért, hogy egyáltalán gólhelyzetekig eljussunk a magyarok ellen, és aztán persze ki is kellene használni azokat.

Oliver Bierhoff szerint a Nemzetek Ligája beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és megerősítette, bár az idén a világbajnokság a legfontosabb, az NL-ben is jót tenne a német válogatottnak egy remek szereplés.

 

 

– Nyilvánvalóan jobban állnánk, ha nemcsak egy mérkőzésen győzünk az eddigiek közül, de összességében azért jó irányba tartunk. Ha megnyernénk a Nemzetek Ligáját, erős üzenet lenne. Kezdetben mindenki túl bonyolultnak tartotta ezt a sorozatot, nem is tálalták túl jól, de úgy érzem, ma már minden résztvevő örül neki. A mi idei fő célunk természetesen a világbajnokság, ott szeretnénk sikeresek lenni, de a Nemzetek Ligája nagyon is alkalmas arra, hogy feltöltődjünk önbizalommal, ezért ezt a sorozatot is sikerrel szeretnénk lezárni.

Ha Németország a két hátra lévő mérkőzését megnyeri, előbb pénteken Lipcsében Magyarország ellen, majd Angliában is megszerzi a három pontot, akkor biztosan a csoport élén végez. Mint ismeretes, a magyar csapat számára is fontos az eredmény, hiszen ha győz, akkor már mindenféleképpen benn marad az A ligában, de még a döntetlen is gyakorlatilag ezt a bravúrt jelentené. Tegyük hozzá: a bennmaradás vereség esetén is összejöhet, ehhez az kell, hogy az angolok az olaszok vagy a németek ellen legalább egyszer ne nyerjenek.

Borítókép: Joshua Kimmich a jelek szerint kicsit tart a magyaroktól (Fotó: Federico Gambarini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.