„Felháborító!” – kifakadt a Barcelona edzője

Xavi a játékvezetőt okolja a Bajnokok Ligájában az Inter elleni vereségért, a győztes milánói csapat játékosai Simone Inzaghiért is küzdöttek.

Magyar Nemzet
2022. 10. 05. 6:59
PEDRI Mkhitaryan UEFA Champions League Bajnokok Ligája
Milánó, 2022. október 4. Henrih Mhitarján, az Internazionale (b) és Pedri, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport harmadik fordulójában játszott Internazionale-FC Barcelona mérkõzésen a milánói San Siro Stadionban 2022. október 4-én. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája halálcsoportjának kedd esti rangadóját az Internazionale 1-0-ra megnyerte a Barcelona ellen. A katalánok nehéz helyzetbe kerültek, akár két egymás utáni idényben is a csoportkör jelentheti számukra a végállomást a BL-ben.

A Barcelona vezetőedzője, Xavi több okból is rendkívül frusztrált volt a lefújás után, de leginkább az akasztotta ki, hogy a hosszabbításban nem kapott tizenegyest csapata, noha úgy tűnt, hogy a labda Denzel Dumfries kezét érintette az Inter tizenhatosán belül.

Nagyon dühös vagyok. Nincs jobb szó erre, ez felháborító. Igazságtalanság történt. A játékvezetőknek el kell magyarázniuk a döntéseiket, mert nem értjük, mi történik.

A Barcelonának már korábban is meggyűlt a baja a VAR-ral, potenciálisan egyenlítő gólját videózás után érvénytelenítették, mivel Ansu Fati kezét érintette a labda.

– Ansu csak véletlenül ért kézzel a labdához. A szabály szerint ezt követően új játékszakasz kezdődik, tehát meg kellett volna adni a gólt – vélte Xavi, aki amiatt is kesergett, hogy csapata annak ellenére maradt pont nélkül, hogy több helyzetet alakított ki, mint az ellenfele. Azt már nem tette hozzá a Barcelona edzője, hogy a vendégek a mezőnyfölény ellenére éppúgy kétszer találták el a kaput, mint az Inter.

Xavi irányításával eddig három Bajnokok Ligája-mérkőzést vívott idegenben a Barcelona, és ezeken egyetlen gólt sem szerzett.

Tavaly 3-0-ra, idén 2-0-ra kapott ki a katalán klub a Bayern München otthonában, ezeket követte a milánói 1-0-s vereség.

Amíg barcelonai oldalon bosszankodtak, az Inter először ünnepelhetett igazán fontos sikert az idényben, miután a bajnokságban eddig valamennyi rangadóját elveszítette a klub. A győztes gól szerzője, a meccs legjobbjának is megválasztott Hakan Calhanoglu nem is titkolta, hogy az edzőjükért, Simone Inzaghiért is küzdöttek.

– Megmutattuk, mire vagyunk képesek, mindenki keményen dolgozott a pályán, és végrehajtottuk, amit elterveztünk. Az edző láthatta, hogy mellette állunk, hogy mennyire küzd érte is a csapat.

Maga Inzaghi visszafogottabban ünnepelt, és leszögezte, hogy nem foglalkozik az elküldéséről szóló pletykákkal.

– A világ egyik legerősebb csapatát győztük le, pedig Brozovic és Lukaku nélkül játszottunk. Nagyszerű meccset játszottunk, de még nem értünk el semmit, habár a Barcelona legyőzése nem gyakori. A következő lépés, hogy kiegyensúlyozottan tudjuk hozni az eredményeket, hiszen mindenkinél jobban tudjuk, hogy javítanunk kell. Folytatom a munkát, az elmúlt tizenöt hónapban a stábbal és a játékosokkal együtt nagyszerű dolgokat értünk el – fogalmazott az olasz szakember.

Bajnokok Ligája, C csoport, 3. forduló

Internazionale–Barcelona 1-0
Bayern München–Viktoria Plzen 5-0.

Az állás: 1. Bayern 9 pont, 2. Inter 6, 3. Barcelona 3, 4. Plzen 0.

Borítókép: Pedri és a Barcelona elbukott Milánóban (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.