Lionel Messi már több gólt lőtt, mint a teljes előző idényben

Lionel Messi góllal és gólpasszal járult hozzá a PSG 4-3-as győzelméhez a Troyes ellen a Ligue 1 13. fordulójában szombaton. Ezzel a bombaformának örvendő argentin csatár már október végén több gólnál jár a mostani szezonban, mint a teljes előző idényben. A Barcelona akcióba lendül a visszaszerzéséért.

Magyar Nemzet
2022. 10. 30. 9:13
Messi, Neymar
Messi, Neymar Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron könnyes szemmel hagyta el a Barcelona csapatát hogy új életet kezdjen a PSG színeiben, de az első párizsi éve felejthetőre sikeredett. Akkor 34 meccsen 11 gólt és 15 gólpasszt jegyzett, ami önmagában persze nem rossz mutató, de Messi-mércével mégiscsak az, hiszen az argentin sztár pályafutása legeleje, 2006 óta nem zárt ilyen kevés találattal egyetlen idényt sem. Ilyen gondjai most aligha lesznek.

Messi már október végén meglőtte a 12. gólját ebben az évadban, azaz ha innentől kezdve egyet sem szerezne, már akkor is termékenyebb lenne, mint az előző kiírásban. Emellett a gólpasszokkal sem áll rosszul, a Troyes ellen már abból is a 13.-at osztotta ki, tehát ebben a mutatóban is megközelíti az előző idénybeli végteljesítményét.

Minden sorozatot figyelembe véve 17 meccsen 12 gól, 13 gólpassz – így áll jelenleg Messi, aki ezzel az összes topligát tekintve is a legeredményesebb játékosok között szerepel. Nem csoda, hogy a spanyol Marca már arról ír, hogy a Barcelona minden követ megmozgat azért, hogy visszaszerezze őt – akár már a januári átigazolási időszakban.

– A Messi-korszak nem úgy ért véget Barcelonában, ahogy szerettük volna – nyilatkozta nemrég Joan Laporta, a katalán klub elnöke. – Erkölcsi adósságunk, hogy Messi Barcelona-mezben fejezhesse be a pályafutását.

A lap arról ír, hogy a Barcelona jövő nyáron mindenképpen hazavinné Messit, amikor a 35 éves támadó szerződése lejár a PSG-vel és ingyen igazolhatóvá válik. De állítólag a Barca ezt az időpontot sem várná meg, és már januárban szerződtetné korábbi ikonját. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a tavasszal csak az Európa-ligában játszik, a PSG-vel pedig Messi számára bármelyik trófea elérhető cél lehet ebben az idényben. 

Borítókép: Lionel Messi a PSG mezében (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.