Szoboszlai Dominik Messi, De Bruyne és Neymar társaságában

Szoboszlai Dominik már 11 gólpasszt adott ebben az idényben klubja tétmeccsein. Ezzel az RB Leipzig és a magyar válogatott középpályása a topligákban szereplő játékosok között a top négyben van ebben az idényben Lionel Messi, Kevin De Bruyne és Neymar társaságában. A 22 éves középpályás már most jobb ebben a mutatóban, mint az előző teljes évadban volt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 07. 8:06
RB Leipzig - Borussia Dortmund Szoboszlai Dominik
10 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 6, RB Leipzig - Borussia Dortmund at the Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) celebrates with Emil Forsberg (r) and Timo Werner after scoring the 2:0 goal. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek formának örvend az utóbbi időben: a Bundesliga legutóbbi fordulójában ismét gólpasszt adott, ezúttal a Hoffenheim ellen 3-1-re megnyert meccsen. Ez volt zsinórban a negyedik német bajnoki, amelyen Szoboszlai gólt készített elő, s közben a Bajnokok Ligájában a Sahtar Donyeck elleni találkozón gólt is szerzett.

Szoboszlai ebben az idényben 20 tétmeccsen két gólt és tizenegy gólpasszt jegyez, főként az utóbbi mutatója számít kiemelkedőnek. Nemcsak Lipcsében, nemcsak Németországban, hanem az öt legerősebb topligát tekintve is. Ezekben ugyanis Szoboszlai Dominik jelenleg a negyedik legjobb gólpasszadó az idény tétmérkőzésein, és nem akármilyen társaságba került az élmezőnyben.

Íme a vonatkozó toplista:
1. (Paris Saint-Germain) 14 gólpassz
2. (Manchester City) 13
3. (Paris Saint-Germain) 12
4. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 11
4. Alassane Plea (Mönchengladbach) 11
6. Serge Gnabry (Bayern München) 10

A nevek önmagukért beszélnek, de nem árt hozzátenni, hogy Messi az első halovány párizsi idénye után éppen újra a régi önmagát idézi, De Bruyne Pep Guardiola szerint a világ legjobbja és már David Beckham nyomában jár a Premier League-ben, Neymar pedig szintén nagy formát mutat a katari vb előtt a PSG-ben. Jelenleg velük tartja a lépést Szoboszlai a gólpasszok számában.

Szoboszlai máris jobb, mint tavaly

A 22 éves magyar egyébként már most több gólpasszt ért el, mint az előző teljes lipcsei évadjában, amikor több mint dupla ennyi meccsen (20 vs. 45) kilenc gólt készített elő. Igaz, akkor a gólokban állt jobban, tízszer volt eredményes, de ezt a számot még ebben az idényben is teljesítheti.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Robert Michael)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.