Djokovics helyett ausztrál botrányhőssel indul az új teniszsorozat

Január 13-án debütál a Netflix új, teniszes sorozata. Az első öt rész a tavalyi évet dolgozza fel az Australian Opentől a Roland Garrosig. A további epizódokat majd nyáron, a wimbledoni torna előtt mutatja be a szolgáltató. Az első főszereplő Nick Kyrgios lesz, noha ausztráliai kálváriája miatt kézenfekvő választás lett volna Novak Djokovics is.

Magyar Nemzet
2022. 12. 15. 19:10
Nick Kyrgios Novak Djokovics
Serbia's Novak Djokovic (R) smiles as he holds his trophy after defeating Australia's Nick Kyrgios (L) during the men's singles final tennis match on the fourteenth day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 10, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: AFP/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1 népszerűségének nagyon jót tett – különösen az Egyesült Államokban – a Drive to Survive című Netflix-sorozat, az F1 által kitaposott útra pedig más sportágak is igyekeznek rálépni. Január 13-án mutatják be a Break Point című, teniszes széria első öt részét, amelyet ugyanaz a csapat készített, mint a nagy sikerű F1-es sorozatot.

A Netflix stábja idén Ausztráliában kezdett forgatni, s az Australian Open Novak Djokovics vízummizériájával tálcán kínálta a témát. Az év első Grand Slam-tornájáról szóló résznek mégsem a szerb klasszis lesz a főszereplője, hanem Nick Kyrgios és Thanasi Kokkinakis, akik megnyerték Melbourne-ben a férfi párost.

Előbbi részvétele nem meglepő, az ausztrál botrányhős gyakran kelti azt a benyomást, hogy jobban szereti a szereplést, mint magát a teniszt. A második epizód is pikáns lehet, ugyanis Matteo Berrettini és Ajla Tomljanovic a forgatás után nem sokkal szakítottak.

Sok ismert jelenlegi és korábbi teniszező részvételét nyilvánosságra hozták, viszont az idei év legnagyobb egyéniségeit egyelőre nem találjuk meg a névsorban. S ez nem csak a régi nagyokra vonatkozik, Djokovicsra, vagy éppen Rafael Nadalra vonatkozik. A két év végi világelső, Carlos Alcaraz és Iga Swiatek nevét is hiába keressük egyelőre a főszereplők között.

Minden bizonnyal ez nem a sorozati készítőinek döntése volt, sokkal inkább a sportolóké. A Formula–1-ben sem minden pilótának nyerte el a tetszését a széria, a világbajnok például rendre kritizálja a Drive to Survive-ot.

Borítókép: Kyrgios (balra) azonnal főszereplő lesz a sorozatban, Djokovics nem (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.