időjárás 2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat a guruló dollárok feltárása miatt

Megdöbbentő okból kellett távoznia az Euroliga-győztes magyarnak

Pajor-Gyulai László
2022.12.02. 11:07 2022.12.02. 11:52
Megdöbbentő okból kellett távoznia az Euroliga-győztes magyarnak

A Sopron Baskettel Euroligát és magyar bajnoki aranyérmet is nyert Varga Sára, ám a fiatal kosárlabdázó a nyáron váltott, és az olasz első ligába szerződött. Most újra váltott, a spanyol másodosztályba igazolt, és mint a Kisalföldnek elmondta, nem szakmai, hanem személyes oka volt a távozásának.

Varga Sára áprilisban Euroliga-győzelmet ünnepelhetett Isztambulban, majd nem sokkal később a magyar bajnokságban is aranyérmet vehetett át a Sopron Basket játékosaként. A nyáron Olaszországból kapott ajánlatot, és az első osztályban szereplő Valdarno kosárlabdázójaként folytatta a pályafutását. A napokban viszont felbontotta a szerződését, és a spanyol második vonalba, a Cordobához írt alá. A Kisalföldnek nyilatkozva beszélt a válásról, és kiderült, nem mindennapi, mondhatni döbbenetes okból váltott országot.

– Olaszországban úgy fogadtak, mint ugyan Euroliga-győztes, de azért tapasztalatlan irányítót, és ebben teljesen igazuk is volt. Sajnos a felkészülés elején megsérült a vállam, emiatt a csapatépítés fontos időszakában heteket kellett kihagynom, az edző pedig amúgy is – főleg az irányító poszton – a rutinosabb játékosok szerepeltetését preferálta. De nem ezért távoztam, megküzdöttem volna a helyemért, szerettem volna megmutatni, mire vagyok képes. Annak, hogy távoztam, sokkal inkább személyes oka volt, mint szakmai. A csapat hatvan körüli, családos technikai vezetője megpróbált kikezdeni velem, pedig tudta, hogy otthon barátom van, kapcsolatban élek. Az eset után azt éreztem, mindenképpen távoznom kell onnan, lelkileg nagyon megviseltek a történtek.

A következményekről pedig ezt mondta:

– A férfit lefokozták, a következő szezontól pedig fel is függesztik, ha minden igaz. Az eseten már túl vagyok, sem rágondolni, sem pedig beszélni nem akarok erről soha többé. Ezt követően került képbe a spanyol másodosztályú Cordoba, oda igazoltam.

Varga Sára egyébként Cordobában együtt játszhat korábbi példaképével, a többszörös magyar válogatott Licskai Zsófiával.

– Kislányként, utánpótlás-játékosként sok meccsen láttam, több autogramom is van tőle. Tudtam, hogy az előző évadban ott játszott, és amikor kiderült, hogy a Cordoba érdeklődik irántam, írtam neki, és érdeklődtem a klub felől. Akkor még nem tért vissza, de mire oda kerültem, addigra már ő is aláírt. Ez azért sokat jelent, nagy segítség nekem, ő már perfekt spanyol. Nem állunk jól, nyáron is nagy volt a mozgás a csapatnál, mi ketten nemrég csatlakoztunk, de szeretnénk előrelépni, bentmaradni a másodosztályban.

Varga Sára az interjúban beszélt arról is, hogy miért hagyta el az Euroliga címvédőjét, a Sopron Basketet, és beszámolt a külföldön szerzett tapasztalatairól is.

Borítókép: Varga Sándor szép évet zárt a Sopronban (Forrás: Origó)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.