Vége a találgatásoknak, eldőlt, hol folytatja Aissa Laidouni

Eldőlt, hol folytatja a pályafutását az NB I-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának középpályása, Aissa Laidouni. Először a zöld-fehér klub elnöke, Kubatov Gábor tett közzé egy bejegyzést a Facebookon, amelyben elárulta, hogy pont került az ügy végére, majd új csapata is bemutatta a tunéziai játékost.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 16:24
LAIDOUNI, Aissa, FTC, 2022, üzlet
Európa-liga - Crvena zvezda - Ferencváros Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a Ferencváros kiválósága, csütörtökön a német főváros felé vette az irányt, hogy az Union Berlin csapatánál átessen az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon. A Nemzeti Sport már akkor arról írt, hogy megszületett az egyezség a két klub között, de ezt péntekig egyik fél sem erősítette meg.

Most azonban megtört a jég. Kubatov Gábor, az FTC elnöke konkrétumokat még nem említett, ám Facebook-bejegyzésében elárulta, hogy megszületett a megegyezés Aissa Laidouni ügyében.

Nagyjából Kubatov bejegyzésével egy időben a közösségimédia-felületein az Union Berlin egy videót tett közzé, amelyben csak beharangozta egy új játékos érkezését, de akkor még nem árulta el, hogy kiről van szó. De a német csapat nem húzta sokáig az időt, fél órával később már a szurkolók szeme elé tárta az Union mezében pózoló Laidounit.

– Minden profi futballista álma, hogy az egyik legjobb bajnokságban játsszon – idézi az új klubja honlapja a 26 éves játékost. – Ezért nagyon boldog vagyok, hogy a Bundesligában bizonyíthatok. Amit abból láttam, az Union egy barátságos, szenvedélyes, ambiciózus klub. Biztos vagyok benne, hogy be tudok illeszkedni, és mindent megteszek, hogy sikeres legyek az Unionnal.

A tunéziai középpályás két és fél idényen keresztül volt a zöld-fehérek játékosa, 103 fellépése alkalmával tizenháromszor volt eredményes és tizenhét gólpasszt osztott ki. A hírek szerint négymillió euró fejében adott rajta túl a Ferencváros.

Négy topligából volt érdeklődés

Lucza Gábor, a futballistát képviselő World in Motion menedzseriroda magyarországi munkatársa a Nemzeti Sportnak mesélt Laidouni átigazolásának az előzményeiről. 

– A világbajnokság után pörögtek fel igazán az események Aissa Laidouni körül.Utólag elárulhatom, az öt nagy liga közül négyből érkezett megkeresés, háromból konkrét ajánlat is. A végére kettő maradt igazán konkrét, a Union Berlin és az Espanyol közül előbbi szerette volna jobban a játékost. A berliniek hosszan tárgyaltak a Fradival, kitartóak voltak, és végül a két fél megtalálta azt az egyezséget, ami megfelelő számára. Aissának álma volt a Bundesliga, szimpatikus volt neki az egész klub, a csapat – árulta el Lucza, aki azt is hozzátette, a középpályás valószínűleg a jövő kedden, a Wolfsburg elleni kupameccsen mutatkozhat be új csapatában, a szombati, Hertha elleni bajnokin még nem léphet pályára.

Borítókép: Aissa Laidouni (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.