Alonso példáját követte a csapattárs, nem kellett volna

Rosszabbul aligha sikerülhetett volna Lance Stroll felkészülése. A Formula–1-es Aston Martin-istálló kanadai pilótája balesetet szenvedett, az idény eleji kollektív tesztről mindképp lemarad, de az is kérdéses, hogy a szezonnyitó futamon ott lesz-e a rajtácson.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 19:40
AUTO-PRIX-MEX-F1-RACE Lance Stroll
Aston Martin's Canadian driver Lance Stroll arrives for the drivers' parade prior to the start of the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 30, 2022. (Photo by CARLOS PEREZ GALLARDO / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten befejeződtek az idei versenyautók festésének bemutatói, most pedig talán az év legizgalmasabb szakasza vár a Formula–1-es pilótákra: a szimulátorban eltöltött hosszú órákat követően élesben is kipróbálhatják az új járgányaikat. Csütörtöktől szombatig tartják meg az idei kollektív tesztet Bahreinben, és a bemutatók során szinte az összes versenyző elmondta, hogy epekedve várja ezeket a napokat.

Vélhetően így volt ezzel Lance Stroll is, aki azonban egy váratlan történés miatt lemarad a szahíri körözésről. A kanadai pilóta ugyanis Spanyolországban biciklibalesetet szenvedett, és a sérülései miatt nem ülhet be az Aston Martin volánja mögé ezen a héten.

– Az idényre való felkészülésem során, kerékpározás közben szerencsétlen balesetet szenvedtem. Eltökélt vagyok, hogy újra autóba ülhessek, nagyon várom már az új szezont. Motivált vagyok, hogy a lehető leggyorsabban túljussak ezen a nehézségen – írta Instagram-oldalán a 24 éves versenyző.

Természetesen az Aston Martin is tájékoztatta a nagyérdeműt Stroll balesetéről, de azt egyelőre nem közölte a brit istálló, hogy a pilóta rajthoz állhat-e az idénynyitó Bahreini Nagydíjon a jövő héten. A közleményben mielőbbi felépülést kívánt a csapat a tulajdonos fiának, hozzátéve, hogy kollégái nagyon várják őt vissza.

Jelenleg az is kérdéses, hogy ki veszi át Stroll helyét a kollektív teszten. Az Aston Martin tartalékpilótájának, Stoffel Vandoorne-nek a hétvégén a Formula–E sorozatban kellene versenyeznie, így előfordulhat, hogy helyette az istálló fejlesztőpilótájaként tevékenykedő, Formula–2-es bajnok Felipe Drugovich kap lehetőséget. De az is megtörténhet, hogy végig a csapat új versenyzője, az Alpine-tól érkezett Fernando Alonso rója majd a kilométereket Bahreinben.

A kétszeres világbajnok spanyol egyébként maga is a csapattársához hasonló helyzetben volt két éve. Alonsót 2021 februárjában kerékpározás közben elgázolta egy autó. A Formula–1-be akkor kétéves kihagyás után visszatért pilótának az állkapcsa is eltört, illetve több fogát is elveszítette a baleset következtében.

Öröm volt az ürömben, hogy akkoriban az idény csak március végén kezdődött, így Alonsónak volt elég ideje a felépülésre, s nemcsak az első futamon, hanem már a kollektív teszten is részt vett. Strollnak ezúttal nem volt ilyen szerencséje. Meglátjuk, hogy a jövő heti szezonnyitóra legalább összedrótozzák-e. 

Borítókép: Lance Stroll 2022-ben a Mexikói Nagydíj helyszínén (Fotó: AFP/POOL/Carlos Perez Gallardo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.