Milák Kristóf nem úszott, mégis újabb nagy elismerést söpört be

Milák Kristóf vezeti a férfi úszók rangsorát a tekintélyes Swimswam magazinnál, amely a tavalyi eredményeket figyelembe véve készítette el az idei esztendő várható legnagyobb sztárjainak listáját.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 07. 13:45
MILÁK Kristóf
Vizes Eb - Úszás - Aranyérmes a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerzője kiemeli, hogy a 22 éves olimpiai bajnoknak fő számában, 200 méter pillangón 2022-ben sem volt igazi ellenfele, saját világcsúcsát megdöntve, 1:50.34 perces idővel védte meg címét a budapesti világbajnokságon, ahol 100 méter pillangón is aranyérmet nyert. Milák, akit az Év férfi sportolójának választottak Magyarországon, a Duna Arénában az ötödik helyen végzett 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is nagyot alakított, a teljes mezőny harmadik legjobb részidejével (1:44.68 perc) hozta be az egységet, amely augusztusban a római Európa-bajnokságon már aranyat nyert. 

 

Milák a kontinensviadalon a papírformának számító pillangós győzelmei mellett még 100 méter gyorson országos csúccsal lett második a világrekorddal győztes román David Popovici mögött. A swimswam szerint Milák ezek alapján 2023-ban, amelynek főversenye júliusban az olimpiai kvalifikációs fukuokai világbajnokság lesz, 100 és 200 méter pillangón ezúttal is favoritként áll majd rajtkőre, de éremesélyes lehet a két gyorsúszó számban is.

 

A rangsor második helyén a francia Léon Marchand áll, aki a budapesti világbajnokságon minden idők második legjobb eredményével (4:04.28) nyert 400 méter vegyesen, csak az utolsó tíz méteren „maradt le” Michael Phelps 2008-as pekingi cáparuhás világrekordjától (4:03.84). Emellett 200 méter vegyesen sem talált legyőzőre, 200 méter pillangón pedig Milák mögött lett második. A harmadik a román Popovici, aki a vb-n 100 és 200 méter gyorson lett aranyérmes, majd a római Eb-n a brazil Cesar Cielo Filho cáparuhás 2009-es világcsúcsát megjavítva nyert Milákot megelőzve a rövidebb távon.

Borítókép: elégedett lehetett a világbajnokságon (Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.