időjárás 19°C Róbert 2023. június 7.
logo

Leesett az álluk, a bolgárok irigylik a Puskás Arénát + videó

Magyar Nemzet
2023.03.27. 15:31
Leesett az álluk, a bolgárok irigylik a Puskás Arénát + videó

A bolgár Sportal.bg sportoldal munkatársai bejárták a hétfő esti Magyarország–Bulgária Európa-bajnoki selejtező helyszínét, a Puskás Arénát, és az impozáns stadion láttán csak ámuldozni és irigykedni tudtak, hiszen a hazájukban nincsen ehhez hasonlítható ékszer.

A magyar válogatott hétfő este (20.45, tv: M4 Sport) Bulgária ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket. A vendégcsapatot természetesen bolgár újságírók is elkísérték a helyszínre, és ha már itt voltak, meglátogatták a mérkőzés helyszínéül szolgáló Puskás Arénát is.

A népszerű Sportal.bg honlap munkatársai csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni a nemzeti stadionról. A cikkükben megemlítik, hogy a Puskás Aréna impozáns látványt nyújt, és egyértelmű, hogy a magyar szentély aprólékos munka végeredménye. A gyepet a bolgár pályákon látottakhoz hasonlítja a szerző, bár szerinte míg az övékét csak szőnyegnek lehet nevezni, a Puskás Arénában mintha bársonyszőnyeget terítettek volna le a labdarúgók elé. 

„Budapesten csúcsminőségű a gyep. Olyan, mintha egy számítógépes játékban találtuk volna magunkat. Bulgáriában sajnos nincs hasonló futballpálya” – írják.

A cikk végén hozzáteszik, 

remélik, hogy egyszer majd náluk is kisüt a nap, de egyelőre a bolgárok csak irigykedhetnek a magyar ékszerre, hiszen Szófiában ehhez képest csupán rozoga létesítményekre, megvalósításra váró vázlatokra és egy koszos Nemzeti Stadionra lehet bukkanni.

Íme a portál által megosztott videó:

Borítókép: A bolgár újságírókat lenyűgözte a Puskás Aréna (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.