időjárás 20°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Lionel Messi nem áll le, meglőtte karrierje 800. gólját

Magyar Nemzet
2023.03.24. 08:29 2023.03.24. 10:14
Lionel Messi nem áll le, meglőtte karrierje 800. gólját

Az argentin válogatott 2-0-ra legyőzte Panamát felkészülési mérkőzésen. Ennek önmagában nem lenne nagy hírértéke, ám ez volt a világbajnok első fellépése Katar óta, ráadásul Lionel Messi újabb mérföldkőhöz ért: megszerezte pályafutásának 800. gólját.

Leírhatatlan felhajtás előzte meg Argentína és Panama felkészülési mérkőzését. A világbajnok hazai csapat először lépett pályára a katari diadal óta, és mint a Magyar Nemzet is megírta, két óra alatt elkapkodták a szurkolók a rendelkezésre álló 63 ezer belépőt. A vb-győzelem megünneplését tervező argentin szövetség elárulta, hogy a meccsre 1,4 millió jegyigénylés érkezett, az online rendszer többször összeomlott. A felfokozott érdeklődést jelzi az is, hogy több mint 130 ezer médiaakkreditációs kérelem futott be, holott a sajtótribünön csak 344 újságíró fér el.

 

Bár Lionel Messi Katarban megpendítette, hogy a csúcson visszavonul a válogatottságtól, ezt nem tette meg, a családjával együtt érkezett meg a hazájába a Panama elleni találkozóra, és otthon valóságos őrület fogadta. Ezt emlékezetes mérkőzéssel hálálta meg, amelyet több mint négyórás program előzött meg helyi sztárfellépőkkel.

– Mindig is arról álmodtam, hogy elhozhassam Argentínába és felemelhessen a Copa América és a vb trófeáját – nyilatkozta a hétszeres aranylabdás futballista a Tyc Sportnak. – Tudom, hogy ez most a mi napunk, de nem akarom elfelejteni az összes korábbi csapattársunkat, akik szintén mindent megtettek. Az emberek szeretete mindig nagyon boldoggá tesz, amikor Argentínába jövök, de a világbajnokság megnyerése óta ez más lett, de nehéz megmagyarázni, miért.

A mérkőzést 2-0-ra megnyerte Argentína. Az első gólt Almada szerezte a 78. percben, majd egy perccel a rendes játékidő letelte előtt Lionel Messi egy 20 méteres szabadrúgásból állította be a végeredményt, és ez volt pályafutása 800. gólja minden sorozatot figyelembe véve, hiszen az FC Barcelonánál 672-szer volt eredményes, a Paris Saint-Germainnel 29-nél, az argentin válogatottban pedig 99 gólnál jár.

Borítókép: Lionel Messi ott folytatta, ahol Katarban abbahagyta (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.