Megaláztak, megzsaroltak! – kifakadt a Ferencváros válogatott labdarúgója

A 31 éves Vágó Fanny a Ferencváros bajnoki címvédő női labdarúgócsapatának kapitánya, egyben játékosedzője. A magyar válogatottban biztos pont volt, 146 meccsen 74 gólig jutotott a címeres mezben. Ma azonban Margret Kratz szövetségi kapitány válaszút elé állította. Vágó Fanny klubja honlapján kifakadt, zsarolásról és megalázásról beszél.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2023. 03. 22. 18:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Margret Kratz csak akkor számítana a magyar női labdarúgás kiemelkedő alakjára, az FTC csapatkapitányára és edzőjére, ha lemondana vezetőedzői tisztségéről a Ferencváros bajnoki címvédő női labdarúgócsapatánál. Vágó Fanny nyolcszoros magyar és négyszeres osztrák bajnok, ötszörös Magyar Kupa- és háromszoros Osztrák Kupa-győztes, kétszeres magyar, négyszeres osztrák gólkirály, rendkívül elkeseredve nyilatkozott a Fradi.hu-nak:

Vágó Fanny
Vágó Fanny gólerős játékos. Forrás: Instagram/fannyvago

– Soha nem hittem volna, hogy ez megtörténhet! A nemzeti csapat szövetségi kapitánya szerdán válaszút elé állított. Beszélgetésünket azzal kezdte, hogy a válogatottnál a szövetség nyomására el kell kezdeni a fiatalítást, ezért a továbbiakban nem számít rám, de később kiderült: egészen másról van szó. Szerinte az utóbbi időben látszódnak rajtam a fáradtság jelei, és az is, hogy nem bírom a kettős terhelést. Elmondta: a folytatásban csak akkor hív be a keretbe, ha felhagyok az edzősködéssel. Ez konkrétan zsarolás! Mélyen felháborít ez az egész, hiszen úgy gondolom, teljesítményem alapján nem kérdés, hogy a válogatottban a helyem. Egyáltalán nem vagyok fáradt, remek formában érzem magam, meg lehet nézni a bajnokságban és a nemzeti csapatban is a játékosok mutatóit, továbbra is a legjobbak közt vagyok. Ez az egész nem méltó ahhoz, amit eddigi pályafutásom során a magyar futballért tettem, és tenni is fogok. Ugyanis nem fogok felhagyni sem az edzősködéssel, sem az aktív játékkal. Az azonban biztos, hogy a jelenlegi szövetségi kapitánnyal a továbbiakban nem tudok együtt dolgozni. Tizenhat év alatt négy szakvezető irányításával 146 meccsen 74 gólig jutottam címeres mezben, amelyről a történtek ellenére sem mondok le. És nem vonulok vissza, legfeljebb nem mostanában gyarapítom majd válogatott meccseim számát és nem most lesz meg a 150. mérkőzésem nemzeti mezben.

Vágó Fanny nem hagyja cserben az FTC-t

A Ferencváros bajnokcsapatának játékos-edzője hozzátette: meg sem fordult a fejében, hogy cserben hagyja a Ferencvárost, amely klubnak olyan sokat köszönhet, ahol bíznak benne, számítanak rá és hagyják dolgozni.

– A Fradi az otthonom, nagyon hálás vagyok a klubnak, a vezetőinek, hogy mindig is bíztak, hittek bennem. Folytatom a munkát, és mindent megteszek a csapat sikereiért, a pályán és a kispadon egyaránt. 

Úgy gondolom, hogy jó adag szakmai féltékenység is állhat a történtek mögött, amit nem értek, hiszen mindig, minden erőmmel segítettem a nemzeti csapat stábjának munkáját, ha kellett, a Fraditól bocsátottam rendelkezésre szakembereket.

A szövetségi kapitány arra hivatkozott, hogy az MLSZ egy éven belül hoz egy olyan döntést, melynek értelmében nem lehet valaki játékos és edző is egyszerre. Ezek után én rögtön a szövetségnél érdeklődtem, hogy valóban vannak-e ilyen tervek, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy szó sincs erről. Úgy gondolom, nem ezt érdemeltem. Megaláztak! – mondta Vágó Fanny.

Megszólalt a szakvezető is

A Magyar Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki az ügyről, és megszólaltatta Margret Kratz szövetségi kapitányt is.

– Fanny a női labdarúgás igazi ikonja, példaképe, aki a csapat egyik erőssége volt éveken át, és megvan benne a potenciál, hogy edzőként is hasonló szintre jusson el. A jövőben teljes mértékben klubcsapatára, a Ferencvárosra koncentrálhat, ami segítség lehet számára a karrierje építésében – nyilatkozta a német szakember, aki sok sikert kívánt tehetséges kollégájának az ígéretesen induló edzői pályafutásához.

Egy szabadrúgásgól a válogatottban Vágó Fannytól:

Borítókép: Vágó Fanny csalódott (Forrás: Fradi.hu)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.