Már korábbi sikerkovácsa sem kér a Chelsea-ből

Az angol élvonalban szereplő Chelsea futballklub vezetősége továbbra is az edzőt keresi, aki majd visszavezeti a csapatot a sikerek útjára. A cél elérése érdekében a Chelsea egy korábbi sikerkovácsával is felvette a kapcsolatot, de a tréner nem kért az angolok ajánlatából.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 8:33
AS Roma v AC Milan - Serie A José Mourinho Chelsea
Jose Mourinho of AS Roma looks on during the Serie A match between AS Roma and AC Milan Calcio at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 29 April 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a Chelsea már a második edzőjétől szabadult meg az idényben (Thomas Tuchelt és Graham Pottert is menesztette), a szezon hátralévő részére a csapat trénereként korábban már megbukott Frank Lampard kezébe adta a gyeplőt a tulajdonosi gárda. Az egykori középpályás visszatérése nem is sikerülhetett volna rosszabbul, hiszen Lampard irányítása alatt a Chelsea az eddigi öt mérkőzését egyaránt elveszítette. Kedd este pedig még lejjebb csúszhat a londoni csapat, amely a bajnoki címért még harcban lévő Arsenal otthonában lép pályára (21.00, tv: Spíler 1).

FA Cup third round - Manchester United vs Everton Frank Lampard
Frank Lampard irányítása alatt nem táltosodott meg a Chelsea Fotó: EPA/Peter Powell

A Chelsea vezetősége közben bőszen kutakodik, hogy kit ültessen majd Lampard helyére, aki kivezetheti majd a csapatot a gödörből, de eddig nem járt sikerrel. A klubbal eddig összeboronált edzők közül Julian Nagelsmann és Luis Enrique is visszautasította a lehetőséget, a legutóbbi olasz sajtóinformációk szerint pedig José Mourinho nevét is felvehetjük erre a listára. A londoniakkal többek között három bajnoki címet nyert edzőt is megkereste a Chelsea, de az AS Romát irányító szakemberrel még a tárgyalásokig sem jutott el, mert Mourinho inkább az olasz klubhoz szeretné magát elkötelezni hosszabb távra (2024 júniusában jár le a szerződése Rómában).

A sok kikosarazás ellenére a jövőben ismét neves edzője lehet a Chelsea-nek, aki a jelenlegi várakozások szerint Mauricio Pochettino lesz. Az argentin trénert tavaly nyáron menesztette a Paris Saint-Germain, azóta nem vállalt munkát, de a Kékekkel pozitív irányba haladnak a tárgyalások, így ez hamarosan megváltozhat, és az idén végén átveheti Lampardtól a Premier League tabellájának tizenkettedik helyén szerénykedő Chelsea irányítását.

Borítókép: José Mourinho az AS Romát választja a Chelsea helyett (Fotó: AFP/Nurphoto/Giuseppe Maffia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.