Kirúgta Pochettinót a Paris Saint-Germain

Nizzából érkezhet az utód, a klub kedden délután sajtótájékoztatón számol be a változásokról.

Magyar Nemzet
2022. 07. 05. 12:49
Paris Saint-Germain vs Real Madrid
epa09760297 Paris Saint-Germain's head coach Mauricio Pochettino (C) gives instructions to Kylian Mbappe (L) during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid in Paris, France, 15 February 2022. EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Paris Saint-Germain megerősítette, hogy Mauricio Pochettino befejezte ténykedését a klubnál. A klub szeretné megköszönni Mauricio Pochettino és munkatársainak munkáját, és a legjobbakat kívánja nekik a jövőben.”

A PSG ezzel a formális, avagy semmitmondó közleménnyel erősített meg az argentin tréner távozását.

A francia L’Équipe már két hete megszellőztette a hírt, azt is közölve, hogy Christophe Galtier lesz a párizsiak vezetőedzője. A lap azt is tudni véli, hogy a Nice eddigi mestere nagyjából tízmillió euró fejében vált klubot.

Galtier előtt több név is felröppent lehetséges jelöltként. Többek között José Mourinhót és Zinédine Zidane-t is szívesen látták volna a francia fővárosban, de előbbi marad Rómában, utóbbi érkezését pedig az ügynöke cáfolta.

Ki tudja, lehet, hogy az argentin tréner távozása volt egyik feltétele a maradás érdekében.

Mauricio Pochettinót 2021 januárjában nevezték ki a PSG vezetőedzőjének. 84 mérkőzésen vezette a párizsiakat, 55 győzelem, 15 döntetlen, 14 vereség a mérlege. A PSG tavaly meglepetésre nem nyerte meg a francia bajnokságot, idén aranyérmes lett.

Pochettino fő bűne persze az, hogy az együttes a Bajnokok Ligájában az ő irányításával sem tudott győzni.

A csapat 2020-ban döntős volt, tavaly az elődöntőben a Manchester Cityvel, idén a nyolcaddöntőben a Real Madriddal szemben esett ki.

A PSG kedden délután 14 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján számol be a részletekről.

Borítókép: Mbappé végül marad, Pochettino távozik

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.