Elek Gábor: Ha elöntenének az érzelmek, azt senki sem fogja látni

Elek Gábor jól ismeri a csapatát, ezért jelentette ki a győztes BL-elődöntő után, hogy az ötvenedik percig nem gondolta, hogy reális esélye lesz a csapatának a fordításra. Az FTC női kézilabdacsapatának edzője csak egy klasszis teljesítményt látott a csapatában, Andrea Lekics játékát emelte a többiek fölé, de hozzátette, hogy a többiek is átlag feletti színvonalon játszottak. A Fradi kispadján az utolsó meccsére váró Elek hangsúlyozta, ő a háttérbe vonul, nem akarja, hogy bármilyen szinten is róla szóljon a BL-döntő.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 10:02
null
20230603 Budapest FTC Esbjerg női kézilabda Final Four Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor a Bajnokok Ligája-döntővel zárja le a tizenhat éves munkásságát a Ferencváros női kézilabdacsapatának az élén. A korábbi szövetségi kapitány tudatosan kizárja az érzelmeit a mai búcsúmérkőzése előtt, nem hagyja, hogy róla is szóljon a klub BL-döntője. – Nem hiszem, hogy a meccs után átszakad bennem a gát, és előtörnek belőlem az érzelmek, ha mégis így lenne, akkor biztosan senki sem fogja ezt látni. Ebben a helyzetben semmit sem vehetnek el a játékosoktól. nem akarom, hogy bármi is elrontsa a játékosok örömét, a BL-döntő nem rólam, hanem róluk szól. És elvárom tőlük, hogy ők ugyanígy fogják fel a döntőt – mondta a szezon végén távozó Elek az Esbjerg legyőzése után.

Elek Gábor. Fotó: Mirkó István

A Ferencváros edzője hozzátette, jól ismeri a csapatát, ezért sem mert hinni a fordításban az Esbjerg elleni elődöntőn, egészen az ötvenedik percig, amikor az ellenfél edzője időt kért. – Mondtam a játékosoknak, hogy itt van a pillanat, eljött az, amire vártunk. Akkor éreztem, hogy meg lehet fogni az Esbjerget – mesélte Elek. Hozzátette, hogy minden játékosa, a második félidőben beálló német játékos, Alicia Stolle is rengeteget segített, de igazából csak egy klasszis teljesítmény volt a csapatában. – Lekics extra teljesítményt nyújtott, talán még Malesteint tudom mellette említeni, de a lényeg az, hogy mindenki az átlag feletti játékot produkált – értékelt az edző.

A beszélgetést ITT lehet meghallgatni.

Borítókép: Elek Gábor nem akar a középpontba kerülni (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.