Mini-Barca épül Miamiban, Messi után újabb legendás játékos érkezett

Lionel Messi után újabb, a Barcelona labdarúgócsapatával sikert sikerre halmozó játékost szerzett meg az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami, amely pénteken jelentette be Sergio Busquets leigazolását. De nem ők az egyetlenek, további Barca-legendák érkezésére is számítani lehet.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 11:14
Lionel Messi, Sergio Busquets
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) celebrates with Barcelona's Spanish midfielder Sergio Busquets after scoring during a friendly football match between FC Barcelona and Girona at the Johan Cruyff stadium in Sant Joan Despi near Barcelona on September 16, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

legazolásával nagy halat fogott ki az Inter Miami, most pedig újabb, korábbi barcelonai klasszis segítheti az MLS Keleti Konferenciájának utolsó helyen szerénykedő együttes előrelépését, mivel a klub pénteki bejelentése alapján a 34 éves Sergio Busquets is Floridába költözik.

Sergio Busquets FC Barcelona Farewell
Családja is vele tartott, amikor Busquets búcsút mondott a Barcának Fotó: AFP/NurPhoto/Urbanandsport/Joan Valls

A világ- és Európa-bajnok labdarúgónak június végén jár le a Barcelonával kötött szerződése, és már egy hónapja kijelentette, hogy 722 mérkőzés és 32 trófea után el szeretné hagyni a katalán fővárost. Ingyen igazolható játékosként több kérője is akadt, többek között a szaúdi élvonalból, amelynek klubjai sorra veszik meg az Európában befutott sztárokat. 

Busquetst viszont inkább az MLS érdekelte, ahol ismét együtt játszhat Messivel, sőt, mondhatni, Miamiban mini-Barcelona épül, hiszen sajtóbeszámolók szerint a már két megszerzett legendás futballista mellett az Inter a katalánoktól szintén távozó Jordi Albával tárgyal, és úgy tudni, szívesen látnák Luis Suárezt is a csapatban. Arról nem is beszélve, hogy a vezetőedzői poszt várományosa Gerardo Martino, aki korábban a gránátvörös-kékeknél is megfordult.

Borítókép: Lionel Messi (balra) és Sergio Busquets újra csapattársak lesznek (Fotó: AFP/Josep Lago)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.