Nagy pofont adott a riválisnak, gólparádé után elődöntős a válogatott

Elsöprő győzelmet aratott a női vízilabda-válogatott a Világkupa Szuperdöntőjének pénteki, Long Beach-i negyeddöntőjében. A mieink húsz gólt rámoltak be a görögök kapujába, míg az ellenfélnek csak tizenhármat engedtek. Következik az elődöntő és ott a házigazda Egyesült Államok válogatottja.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 8:00
Keszthelyi Rita válogatott
Budapest, 2019. június 4. Keszthelyi Rita a nõi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjének elsõ fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkõzésen a Duna Arénában 2019. június 4-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a magyar válogatott számított esélyesnek a görögökkel szembeni negyeddöntőben, a lehengerlő teljesítmény nem volt elvárás. Pedig azzal rukkoltak elő Bíró Attila lányai, csupán négy perc alatt 4-1-re vezettek, majd ezután sem vettek vissza a tempóból, és a nagyszünetben már 12-6-ot mutatott az eredményjelző. A folytatásban már nem volt ekkora a különbség a két csapat között, az utolsó két negyedben csak egy góllal növelte az előnyét a magyar válogatott, de így is váratlanul nagy pofont osztott ki a riválisnak.

A Bíró Attila irányította válogatott hengerelt a görögök ellen
A Bíró Attila irányította válogatott hengerelt a görögök ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor

Keszthelyi Rita egymaga hat gólt vállalt, hasonló produkcióra szükség lesz a következő mérkőzésen is, hiszen az Egyesült Államok csapata lesz az ellenfél a magyar idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor megrendezendő elődöntőben. A tengerentúliakat csak elvétve tudják legyűrni az ellenfeleik, de a mieinknek az elmúlt két évben kétszer is sikerült. Biztató, hogy már a görögök elleni találkozó előtt is jó formában volt a magyar válogatott, Olaszországot kétszer, Kanadát egyszer győzte le a felkészülési időszakban.

A csapatkapitány a támadójáték helyett elsősorban Magyari Alda kapus teljesítményét dicsérte, és kiemelte, az elsöprő győzelem után sem elégedhetnek meg a pólósaink, mert még bőven van min javítani.

– Nagyon boldog vagyok, hogy húsz gólt szereztünk, de annak még jobban örülök, hogy a védekezés remekül ment, és Alda szenzációsan védett – idézi a magyar szövetség honlapja Keszthelyi Ritát. – Természetesen bőven van még miben javulni, holnap pedig egy teljesen más mérkőzés következik az amerikaiak ellen. Az elődöntőben még ennél is jobban kell játszani, azt például nem engedhetjük meg, hogy tizenhárom gólt kapunk. Sokkal precízebbnek kell lennünk védekezésben. Persze az is benne van, hogy egy meccs így alakul, mint a mai, amikor csak úgy jönnek a gólok egymás után – megesik az ilyen, szerintem ezzel ma együtt tudunk élni.

 

Bíró Attila nem spórolt a dicsérettel a görögök elleni sikert követően.

– Úgy nézett ki, hogy ez egy könnyű meccs volt, holott egyáltalán nem volt az. Annak köszönhetően nyertünk végül is simán, hogy rögtön a mérkőzés elejétől egészen fantasztikusan játszottunk. Az első félidőben a védelem is remekül működött, támadásban pedig csaknem mindenki betalált, azaz nagyon komoly csapatmunkát végeztek a lányok – értékelt a szövetségi kapitány. – Elégedett vagyok, mert rendkívül tudatosan játszottunk. Látszik, hogy az utolsó másfél évben nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre, ma is látszott, kifejezetten erősek vagyunk ezen a téren. Az ilyen téthelyzetekben szinte csak az számít, ki az igazán rendíthetetlen fejben – mi ma azok voltunk, és remélem, a következő két napban is hasonlóan erősek leszünk.

Görög kollégája meglehetősen elégedetlen volt csapata produkciójával.

– Húsz gólt kapni – nem, ez nem fordulhat elő, ilyen nincs. Nem fogom a játékosokat szapulni, mert ha nem úgy játszanak, ahogy szeretném, az egyedül az én felelősségem. Tudom, hogy még sok az edzés, de a fáradtság nem lehet magyarázat. El lehet veszíteni egy mérkőzést, de nem ilyen védekezéssel. Ebből tanulnunk kell, mert ez még egyszer nem fordulhat elő – húzta alá még egyszer Alexia Kammenou.

Női Világkupa Szuperdöntő, negyeddöntő
Magyarország–Görögország 20-13 (6-2, 6-4, 3-2, 5-5)
Gólszerzők: Keszthelyi 6, Garda, Leimeter 3-3, Mahieu, Rybanska, Tiba 2-2, Faragó, Pőcze, illetve E. Plevritou, V. Plevritou, Giannopoulou 3-3, Eleftheriadou 2, Xenaki, Myriokefalitaki

Borítókép: Keszthelyi Rita hat gólt vállalt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.