Kalmár Zsolt NB I-es csapatnál folytatja a pályafutását

Az NB I-ben szereplő Fehérvár pénteken a honlapján tudatta, hogy leigazolta a Dunaszerdahely magyar válogatott futballistáját, Kalmár Zsoltot.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 14:41
Kalmár Zsolt Fehérvár NB I
Kalmár Zsolt Fehérvár NB I Forrás: fehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazolódtak a korábbi pletykák, a Fehérvár pénteken a honlapján jelentette be, hogy Kalmár Zsolt kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a klubbal. A 28 éves, 32-szeres válogatott középpályás korábban a Győri ETO, az RB Leipzig, az FSV Frankfurt és a Bröndby csapatainál is megfordult, mielőtt 2017-ben a DAC-hoz került volna. Kalmár a dunaszerdahelyiek mezében 148 találkozón 47 gólt szerzett és 29 gólpasszt osztott ki, több idényen keresztül a csapatkapitányi karszalagot is ő viselte.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! – jelentette ki a szerződés aláírása után Kalmár. – Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hat év után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. 

Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál egy erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben. Jó állapotban érzem magam, igaz, az elmúlt hetekben kevesebb játéklehetőséget kaptam, de biztos vagyok benne, hogy hamar formába kerülök és minél hamarabb a pályán segíthetem a csapatot. 

Az a tervünk, hogy családunkkal Fehérvárra költözünk, hogy maximálisan a Vidire tudjak koncentrálni, de nyilván ez nem megy egyik napról a másikra. Most az a lényeg, hogy minél hamarabb edzésbe állhassak és bemutatkozzam a csapatban.

Borítókép: Kalmár Zsolt immáron a Fehérvár játékosa (Forrás: fehervarfc.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.