Strandhangulatban szurkolnak a fradisták a Puskás Akadémia ellen

Pénteken este az Új Hidegkuti Stadionban az MTK és a Kisvárda mérkőzésével kezdődik meg a labdarúgó NB I 3. fordulója. Ez lesz az első teljes kör ebben a bajnokságban, most egyik csapat sem halaszt. A forduló rangadójának a Ferencváros és a Puskás Akadémia találkozója ígérkezik, amelyre a szurkolók különös öltözékben érkezhetnek majd az egyik csoport felhívására.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 9:16
MUHAMMAD ALI
Ta' Qali, 2023. augusztus 10. Mohamed Ali Ben Romdán, a Ferencváros (b) és Elionay, a Hamrun Spartans játékosa a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezõfordulójának elsõ, Hamrun Spartans-Ferencváros mérkõzésén Ta' Qaliban 2023. augusztus 10-én. MTI/EPA/Domenic Aquilina Fotó: Domenic Aquilina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapos élményt kínál a forduló rangadója. A címvédő Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadja, és a Green Monsters szurkolói csoportja különös felhívásának engedők nagyon is nyáriasan érkeznek majd a Groupama Arénába. A csoport „Strand a lelátón” jeligével hirdette meg a felcsútiak elleni a drukkolást a közösségi oldalán arra hivatkozva, hogy még nincs vége a nyárnak, ezért hawaii ingben, fürdőruhában várják a szurkolókat, akik strandlabdát, úszógumit és más hasonló strandeszközt is vihetnek magukkal, amennyiben az nem lila színű, a legnagyobb és legextrémebb „kellék” gazdája pedig jutalomban részesül.

Fotó: Facebook

Ebben a bajnokságban ez lesz az első teljes forduló, ezúttal egyik csapat sem halaszt mérkőzést a nemzetközi szereplés miatt, az elsőben a Ferencváros–Kecskemét, a másodikban pedig a Debrecen–Paks meccs maradt el. Ahogy arról már szó esett, a forduló rangadóját vasárnap rendezik, amikor a Ferencváros az idényt jól kezdő Puskás Akadémiával csap össze a Groupama Arénában. Az eddig látottak alapján mindkét csapat jó formában érkezik majd a találkozóra. A házigazdák a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában történt kínos búcsújukat követően, a vezetőedző Sztanyiszlav menesztése után magukra találtak, a Shamrock Roverst kettős sikerrel búcsúztatták a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában, a múlt hétvégén fordulatos meccsen győzték le 5-3-ra a Fehérvárt, most csütörtökön pedig idegenben gálázva 6-1-re lépték le a máltai Hamrun Spartanst.

VARGA Barnabás
Fotó: Domenic Aquilina/MTI

A PAFC az újonc Diósgyőr otthonában aratott sikerrel kezdett, majd az előző fordulóban közönségszórakoztató meccsen 3-3-as döntetlent játszott az Újpesttel, utóbbin különösen az első félidőben futballozott remekül. Ide tartozik, hogy a két csapat legutóbb márciusban mérkőzött meg egymással, a helyszín akkor is a Groupama Aréna volt, és akkor a Puskás Akadémia zsebelte be a három pontot. 

A forduló péntek este az MTK és a Kisvárda összecsapásával kezdődik meg, a fővárosi csapat az első győzelmének a megszerzéséért lép pályára. Szombaton az Újpest és a Mezőkövesd játssza az első meccset. A tabellát a PAFC előtt jobb gólkülönbségével vezető lilák a legutóbb éppen Felcsúton nagyon megszenvedtek az egy pontért, kétgólos hátrányból felállva értek el 3-3-as döntetlent. A Mezőkövesd első két fordulóban mutatott játéka kevés bizakodásra ad okot az együttes szurkolóinak. A nyitányon a Debrecen egyoldalú meccsen, három gólt rúgva verte Kuttor Attila tanítványait, míg legutóbb a DVTK rúgott négy gólt nekik. A vezetőedző mindkét meccs után arról beszélt, hogy a sérülések miatt a keret nem elég mély, különösen a támadók szempontjából állnak rosszul, a DVTK ellen például védőt kellett előre küldenie. Ennek ellenére a héten a keret egy védekező középpályással bővült, a klub a Bp. Honvéd korábbi játékosával, a 24 éves Christian Gomisszal erősített.

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Érdekes lehet a Paks diósgyőri vendégjátéka is, vasárnap pedig a Debrecen–Zalaegerszeg mérkőzés lesz a nap nyitánya. A Loki csütörtökön este remekül helytállva ért el 0-0-t Bécsben a Rapid Wien ellen, a ZTE jobban rákészülhetett kettőjük meccsére, hiszen a múlt héten már elbúcsúzott az Európa-konferencialigától, így nem érdekelt már a nemzetközi porondon. A legutóbb az MTK-t le tudta győzni, a játék képe alapján a sikeréhez a szerencsére is szüksége volt, és a múlt heti teljesítményén mindenképpen javítania kell a debreceni pontszerzéshez.

A forduló zárómeccsét a legutóbb ezüstérmes Kecskemét vívja a pont nélküli Fehérvárral. Az esélyek egyértelműen a Konferencia-ligától már búcsúzott kecskemétiek sikerét ígéri, de a vendégek számára bizakodásra adhat okot, hogy legutóbb az FTC ellen lényegesen jobban játszottak, mint az Újpest elleni első meccsükön (1-2), 0-2-ről felálltak és fordítottak, igaz, a mérkőzést végül 5-3-ra elveszítették.

OTP Bank Liga, 3. forduló

péntek:

MTK Budapest–Kisvárda 20.00

szombat:

Újpest–Mezőkövesd 18.00
Diósgyőr–Paks 20.15

vasárnap:
Debrecen–Zalaegerszeg 16.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.45
Kecskemét–Fehérvár FC 21.00

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: A Ferencváros vasárnap itthon folytathatja a jó szereplését (Fotó: MTI/EPA/Domenic Aquilina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.