Továbbra is megállíthatatlan a Ferencvárost a BL-ből kiejtő feröeri csapat

Tovább tart a feröeri futballcsoda: a KÍ Klaksvík, amely a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a Ferencvárost, a másodikban a svéd bajnok BK Häckent ejtette ki, a harmadik körben az első meccsen otthon 2-1-re nyert a norvég bajnok Molde ellen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-selejtező harmadik fordulójában kedden a KÍ Klaksvík már nem fogadhatta a Moldét a műfüves pályáján, ugyanis a 2500 fő befogadásra alkalmas létesítmény nem felel meg az UEFA szabványnak, így a meccset a fővárosban, Tórshavnban kellett megrendezni, ráadásul hagyományos füves pályán. A feröeri gárda a 49. percben 1-0-s hátrányba került a norvég bajnok ellen, de Arni Frederiksberg két góljával 2-1-re fordított és győzött. (A középpályás már hat találatnál jár a selejtezőben, és vezeti a góllövőlistát.) A feröeri csapat nagy lépést tett a továbbjutás felé, és ha a visszavágón kiejti a Moldét, akkor egy győztes párharcra kerül a Bajnokok Ligája főtáblától, miközben az Európa-liga csoportkörös szereplése biztossá válik.

A KÍ azonban már egy héttel ezelőtt történelmet írt, ugyanis a svéd bajnok BK Häcken kiejtésével a legrosszabb esetben is bebiztosította a szereplését a Konferencialiga főtábláján, s az első feröeri csapat lett, amelyik ott lehet a csoportkörben valamelyik európai kupasorozatban. 

A BL-ben a bajnoki ágon az AEK Athén–Dinamo Zagreb mérkőzést elhalasztották, mivel előtte egy hazai szurkolót halálra késeltek. A görög fővárosban hétfőn összecsaptak a két csapat huligánjai, egy 29 éves görög férfit több késszúrás is ért, és belehalt sérüléseibe. A párharc előtt a két klub megállapodott abban, hogy nem engednek be stadionjukba vendégszurkolókat, ennek ellenére mintegy 150-200 horvát huligán bukkant fel Athénban, akik kukákat és ágakat gyújtottak fel, autókat és kirakatokat törtek össze, és több helyen is összecsaptak a helyi bandákkal.

BL-selejtező, 3. forduló

bajnoki ág:
KÍ Klaksvík (feröeri)–Molde (norvég) 2-1 (Frederiksberg 64., 86., ill. Eikrem 49.)
FC Köbenhavn (dán)–Sparta Praha (cseh) 0-0
Raków Czestochowa (lengyel)–Arisz Limassol (ciprusi) 2-1 (Kocsergin 7., Piasecki 61., ill. Mayambela 89.)
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Galatasaray (török) 0-3 (Aktürkoglu 9., Mertens 48., Dervisoglu 90+1.)
AEK Athén (görög)–Dinamo Zagreb (horvát) – elmaradt

nem bajnoki ág:
PSV (holland)–Sturm Graz (osztrák) 4-1 (Babadi 4., De Jong 22., 32., Sangaré 73., ill. Stankovic 40.)
Braga (portugál)–Topolyai SC (szerbiai) 3-0 (Bruma 17., Pizzi 19., Á. Djalo 87.)

Borítókép: Futballőrület a Feröer-szigeteken, ez a kép akkor készült, amikor a csapat hazatért Svédországból (Forrás: Twitter/KÍ)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.