A Manchester United és a Milan is szívességet tett a Fradinak

A nemzetközi átigazolási időszak hajrájában a Manchester United kölcsönvette a marokkói Szofjan Amrabatot, az AC Milan leigazolta a szerb Luka Jovicsot. A két játékosban közös, hogy mindkettő a Ferencváros konferencialigás csoportellenfele, a Fiorentina játékosa volt.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 10:28
Sela Cup Soccer Tournament-
NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - AUGUST 06: Luca Jovic (L) of ACF Fiorentina is closely followed by Sofiane Diop (R) of OGN Nice during the Sela Cup soccer match between OGN Nice and ACF Fiorentina at St. James' Park on August 06, 2023 in Newcastle upon Tyne, England. (Photo by Domenic Aquilina/NurPhoto) (Photo by Domenic Aquilina / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Domenic Aquilina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros nehéz sorsolást kapott a Konferencialigában, többek között a tavalyi döntős Fiorentina is a magyar bajnok ellenfele lesz a csoportkörben. Az olaszok a nemzetközi átigazolási időszak legvégén legismertebb játékosaik közül kettőtől is megváltak: Szofjan Amrabat a Manchester United, Luka Jovics a Milan mezében játszik majd a 2023/24-es idényben.

Szofjan Amrabat Fiorentina Manchester United Ferencváros
Szofjan Amrabat (lilában) a West Ham elleni Kl-döntőben még játszott, a Ferencváros elleni csoportmeccseken nem lép pályára (Fotó: AFP/Giuseppe Maffia)

Amrabat már télen, a marokkóiak világbajnoki elődöntője után is népszerű célpont volt, de akkor még maradt Firenzében. Sőt, most is csak kölcsönbe távozott, de a Ferencváros elleni Kl-meccsek helyett a Manchester United színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

Jovics korábban a Real Madriddal epizódszereplőként már nyert BL-t, idén a sorozat halálcsoportjában szerepelhet, miután a bajnokságban nagyszerű rajtot vett AC Milan ingyen szerezte meg a játékjogát.

Abban ugyanakkor aligha reménykedhet a Ferencváros, hogy a Fiorentina összeomlik a két játékos távozása miatt, az olaszok minden bizonnyal felkészültek erre a forgatókönyvre, ugyanis ebben az idényben sem Amrabat, sem Jovics nem lépett pályára a két bajnokin és a DVSC-t kiütő Rapid Wien elleni Kl-selejtezőkön, noha a tavalyi idényben mindketten alapembernek számítottak.

A Ferencváros a Fiorentina mellett a belga Genk és a szerb Csukaricski ellen játszik ősszel a harmadik számú európai kupasorozat főtábláján.

Megvan a pontos menetrend

Ferencváros–Csukaricski szeptember 21., 18.45
Fiorentina–Ferencváros október 5. 21.00
Genk–Ferencváros október 26. 21.00
Ferencváros–Genk november 9. 18.45
Csukaricski–Ferencváros november 30. 21.00
Ferencváros–Fiorentina december 14. 18.45

Borítókép: Luka Jovics itt még fehér mezben, de hamarosan piros-feketében láthatjuk (AFP/Domenic Aquilina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.