Szenzációs gólt hozott az idei első olasz rangadó

Pénteken, a harmadik forduló nyitónapján rendezték a Serie A 2023/24-es kiírásának első nagy rangadóját. Az AC Milan 2-1-re nyert az AS Roma vendégeként, Rafael Leao csodás góllal vette ki a részét a sikerből. A Milan három forduló után is hibátlan, José Mourinho csapata viszont beragadt a rajtnál, kieső helyen áll.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 9:57
AS Roma v AC Milan - Serie A
ROME, ITALY - SEPTEMBER 1 : Andrea Belotti (C) of AS Roma in action during the Serie A soccer match between AS Roma and AC Milan at Stadio Olimpico on September 1,2023 in Rome Italy Claudio Pasquazi / Anadolu Agency (Photo by Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Claudio Pasquazi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan nagyon magabiztosan kezdett az AS Roma otthonában. A két csapat tavaly hasonló színvonalat képviselt, a milánóiak a Bajnokok Ligája-elődöntő mellett végül negyedik, a fővárosiak az Európa-liga-finálés menetelés mellett a hatodik helyen zártak a tabellán. Az új idény rajtja viszont sokkal jobban sikerült a Milannak, amely Rómában is hamar vezetést szerzett büntetőjével.

Rafael Leao szenzációs gólt szerzett
Rafael Leao szenzációs gólt szerzett (Fotó: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli)

Az igazán káprázatos találat azonban a második Milan-gól volt. Rafael Leao lehetetlen pozícióból, estében lőtt a kapuba.

A Roma sokáig esélytelennek tűnt, ám Fikayo Tomori kiállítása után az utolsó fél órában emberelőnyben játszhatott. Bemutatkozott José Mourinho csapatában a tavalyi idényben még az Interrel BL-döntőt játszó Romelu Lukaku is, de gólt csak Spinazzola megpattanó lövése ért hazai részről.

A Milan három forduló után is százszázalékos, Stefano Pioli pedig már alig várja a válogatottszünet utáni folytatást, amikor újabb rangadót vív csapata, a városi rivális Internazionale ellen. A Roma viszont alaposan beragadt a rajtnál, José Mourinho csapata három forduló után egyetlen ponttal kieső helyen áll a Serie A-ban.

Borítókép: A Roma csak a hajrában, emberelőnyben jelentett veszélyt a Milan kapujára (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Claudio Pasquazi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.