Sallai Roland örül, hogy jó barátja is a válogatott keret tagja

A magyar labdarúgó-válogatott rangadóra készül, csütörtökön Szerbia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőmeccset. A belgrádi találkozón fontos szerepet kaphat Sallai Roland is, aki jól kezdte az új idényt, a Freiburg színeiben négy meccsen két gól és egy gólpassz a mérlege.

Magyar Nemzet
2023. 09. 04. 10:34
Sallai Roland
20230615 Budapest Magyarorszag Litvania EB selejtezo labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

is azon magyar futballisták közé tartozott, akiknek az esetleges klubváltásáról sokat lehetett olvasni a nyáron. A huszonhat éves támadó azonban maradt a német élvonalbeli Freiburg labdarúgója, s jól kezdte az idényt, csapata mind a négy meccsén kezdő volt, két gólt és egy gólpasszt is jegyzett már. Sallai a Bundesliga első fordulójának álomcsapatába is bekerült, ezen a héten viszont nem német klubjában, hanem a magyar válogatott színeiben láthatjuk őt a pályán: csütörtökön Szerbia ellen Eb-selejtező, vasárnap Csehország ellen felkészülési mérkőzés vár a nemzeti csapatra.

1899 Hoffenheim - SC Freiburg Sallai Roland
Sallai Roland jó formában kezdte az idényt a Freiburgban (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Uwe Anspach)

– Mindig jó, ha egy klub ragaszkodik a játékosához – reagált Sallai a Nemzeti Sportnak arra, hogy a híresztelésekkel ellentétben a Freiburg játékosa maradt. – A szemem előtt egy cél lebeg: minél több gólt, gólpasszt jegyezni, jól játszani. Örülök, hogy a Freiburggal Európa egyik legerősebb bajnokságában játszhatok és idén az Európa-liga csoportkörében is megmutathatom magam.

Sallai a legutóbbi, júniusi Eb-selejtezőn, Litvánia ellen betalált, ami sokat jelentett számára a zaklatott idényzárás után. Szerbiában nehezebb feladata lesz a magyar válogatottnak, ez a selejtezőcsoport rangadója, amelynek különleges hangulata lesz, miután Belgrádban az UEFA büntetése miatt csak gyerekek szurkolhatnak a lelátóról.

– Nem bánom, sőt, legalább nem lesz üres a stadion. Emlékszem, tavaly az angolok ellen mi is gyerekek előtt játszhattunk, emlékezetes kilencven perc volt. Egészen más frekvencián szurkolnak, mint a felnőttek. Anglia ellen akkor jó eredményt értünk el, remélem, a gyerekek ezúttal is szerencsét hoznak.

A magyar válogatott keretébe visszatért aki tizenegy hónappal ezelőtt szenvedett súlyos sérülést, azóta nem játszhatott hivatalos meccsen.

– Nagyon örülök neki! Jó barátok vagyunk, az ő személye sokat jelent a válogatottnak. A sérülése idején is többször érdeklődtem, hogy érzi magát erőnlétileg és persze lelkileg. Szerettem volna, ha tudja, hogy én is mellette állok. Most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb visszanyerje régi formáját – mondta Sallai Roland.

Borítókép: Sallai Roland a legutóbbi meccsén, Litvánia ellen gólt lőtt a magyar válogatottban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.