Varga Barnabás megállíthatatlan, a ZTE-t is kiütötte a Ferencváros

A labdarúgó NB I 6. fordulójának a második vasárnapi meccsén a Zalaegerszeg a Ferencvárost fogadta. A hazai csapat nagyszerűen kezdett, meglepte a címvédőt, és húsz perc elteltével már 2-0-ra vezetett. A Fradi nem omlott össze, két jogos tizenegyessel kiegyenlített, majd még a szünet előtt meg is fordította az eredményt. A második félidő elején beindult a ZTE az egyenlítésért, ám Varga Barnabás megszerezte a harmadik gólját is a találkozón, és ezzel el is döntötte a meccset, a végén még Traoré és Zachariassen is betalált, 6-2-re nyert a Fradi.

2023. 09. 03. 19:14
null
20230903 Zalaegerszeg Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga ZTE FTC Ferencváros Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombaformában játszó Ferencváros érkezett a gyengélkedő Zalaegerszeg otthonába. A Fradi gólzáporos győzelmeket arat az utóbbi hetekben, egy hete például 6-1-re ütötte ki a Paksot, a ZTE egy győzelem mellett négy vereséget tudott csak felmutatni a 6. forduló előtt. Nem véletlenül, hogy a vezetés folyamatosan erősíti a csapatot, pénteken például a Debrecenből megszerzett horvát támadó, Antonio Mance érkezését jelentette be a klub, de a múlt héten szerződött oda Josip Spoljaric, Medgyes Sinan és Yohan Croizet is.

 

Utóbbi kivételével mind ott is szerepeltek a Zalaegerszeg kezdőjében, Croizet a kispadon várt a bemutatkozásra, és bár a Fradi kezdett lendületesebben, gyorsan három szögletet is elvégezhetett, Antonio Mance belépője sikeredett roppant látványosra: a 4. percben középen kapott labdát, majd 22 méterről úgy lőtt a bal alsó sarokba, hogy Dibusz csak beleérni tudott a labdába, amely a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba – 1-0. 

A Ferencváros szemlátomást nem ilyen kezdésre számított, komoly erőfeszítéseket tett az egyenlítésért, közben a megsérült Tokmacot Zachariassen váltotta, ám a 20. percben újabb hideg zuhany érte, ekkor egy hazai szép kontra végén Bedi adott be jobbról pontosan, Mim pedig középről, 12 méterről ragyogó fejessel küldte a labdát a jobb felső sarokba – 2-0. Hét perccel később viszont szépített a címvédő,  Csóka megrúgta a tizenhatoson belül Ben Romdant, a tizenegyesből pedig Varga Barnabás magabiztosan bombázott a bal felső sarokba – 2-1. 

Tokmac Nguen megsérült Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Támadott a Fradi, egy akció végén Zachariassen elterült a hazai ötösön, fájlalta a lábát, de nem reklamált. Aztán Erdős József játékvezető nem sokkal később a VAR jelzésére visszanézte az esetet, és kiderült, Bedi a labda helyett a ferencvárosi játékos lábát találta el, ezért újabb büntető következett, amelyet Varga Barnabás ismét a kapu bal oldalába lőtt – 2-2. És még nem volt vége: a 38. percben Zachariassen szöktette remekül a jobb oldalon meglóduló Traorét, aki észrevette, hogy Semkó Zsombor kint áll a kapujából, ezért hagyta a labdát egyet pattanni, majd a tizenhatos bal sarkának a közeléből bal belsővel a hálóba emelte – 2-3. 

Zachariassen nagyon hasznosan játszott  Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A remek első félidő után a másodikat felpaprikázva kezdte a házigazda, Dibusz Dénesnek két bravúrt is be kellett mutatnia, ám az 51. percben még messzebb került a döntetlentől: Traoré jobbról remekül ívelt át a túloldalra, Ben Romdan nem kapura fejelt, hanem Varga Barnabás elé, aki 3 méterről a hálóba lőtt – 2-4. Varga egy hete a Paksnak is három gólt lőtt, most sem adta alább…  A ZTE az idő múlásával beletörődött az újabb vereségébe, a Fradi pedig magabiztosan őrizte az eredményt, sőt, növelte is az előnyét: a 85. percben Lesjak buktatta a tizenhatoson belül Vargát, aki átadta a végrehajtás lehetőségét Traorénak, aki a kapu közepébe lőtt  – 2-5. A bajnok négy meccsen tizennyolc gólt szerzett eddig a bajnokságban, ami mérkőzésenként 4,5, ami egészen elképesztő átlag... 

NB I, 6. forduló
Péntek

Újpest–Kisvárda 3-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Ljujics (27.), Ambrose (53.), Mörschel (81.), illetve Mesanovic (6.), Jovicic (73.)

Szombat

MTK–Diósgyőr 2-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző, jv.: Antal P. Gólszerző: Kata (5.), Bognár I. (58.), illetve Vallejo (61.)

Paks–Fehérvár FC 2-0 (0-0), Paks, 1847 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Windecker (54.), Mezei (73.)

Vasárnap

Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0), Mezőkövesd, 1800 néző, jv.: Karakó, gólszerzők: Drazsics (13.), illetve Gomis (73., öngól), Soisalo (76.), Gruber (86.) 

Zalaegerszeg–Ferencváros 2-6 (2-3), Zalaegerszeg, 5313 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Mance (4.), Mim (20.), illetve Varga B. (27., 34., mindkettőt 11-esből, 51.), Traoré (38., 85. tizenegyesből), Zachariassen (90.)

Debrecen–Kecskemét 19.30 (M4 Sport)

Borítókép: Varga Barnabás hármasával termeli a gólokat (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.