José Mourinho attól félt, hogy felrobban a Colosseum

A Serie A 7. fordulójában az AS Roma 2-0-ra legyőzte a Frosinonét. A győzelemmel kissé enyhült a nyomás a rómaiak vezetőedzőjén, igaz, José Mourinho egyébként sem aggódott állása miatt. Annál inkább féltette a Colosseum épületét.

2023. 10. 02. 7:36
Romelu Lukaku Lorenzo Pellegrini Paulo Dybala Roma
Fotó: X/AS Roma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tűnik meglepő eredménynek, hogy az AS Roma 2-0-ra nyert a Frosinone ellen az olasz bajnokságban, azonban a tabellán még így is utóbbi áll előrébb hét forduló után. Ez is jelzi, hogy José Mourinho csapata mennyire gyengén kezdte a 2023/24-es kiírást. Bár a portugál szakember nem gondolja, hogy veszélyben lenne az állása, természetesen örült a győzelemnek, még Paulo Dybala játékát is megkockáztatta. Az argentin támadó csütörtökön, az Európa-ligában biztosan nem lép pályára Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette ellen.

José Mourinho AS Roma
José Mourinho ezúttal győzelemnek tapsolhatott (Forrás: X/AS Roma)

Dybala fontos szerepet játszott a Roma győzelmében, mindkét gólhoz ő adta az asszisztot, az első félidőben Romelu Lukaku, a másodikban Lorenzo Pellegrini talált be a passzából.

– Dybala elérte a teljesítőképessége határát, ezért nem fog játszani csütörtökön. Ha azt mondta volna nekem, hogy nem tud játszani, ma sem lett volna a pályán, de éppen az ellenkezőjéről biztosított. Ha ma nem nyertünk volna, felrobbant volna a Colosseum, úgyhogy meg kellett kockáztatnom a játékát, de csütörtökön én döntök, nem fog játszani – jelentette ki José Mourinho, akinek csapata az Európa-ligában a Sheriff Tiraspol elleni győztes rajt után csütörtökön a svájci Servette-et, azaz Bolla Bendegúz együttesét fogadja.

Mourinho elismerte, hogy a meccs elején a Frosinone dolgozott ki több lehetőséget, de dicsérte játékosait, akik nem pánikoltak emiatt. S maga a portugál szakember sem pánikolt, noha sokan úgy érezték, hogy a gyenge rajt után inog alatta a római kispad.

– Három hónappal ezelőtt rajongtak értem, mindenki megijedt, amikor arról lehetett olvasni, hogy esetleg távozom. Elismerem, az idényt borzasztóan kezdtük, de ebben sok tényező szerepet játszott. Nem kell aggódnom, a jövőm az ígéretem alapján június 30-ig a Romához köt – mondta magabiztosan Mourinho, akinek csapata a győzelem ellenére is csak a tizenkettedik helyen áll a tabellán.

Serie A, 7. forduló

Szombat
Lecce–Napoli 0-4
Milan–Lazio 2-0
Salernitana–Inter 0-4

Vasárnap
Bologna–Empoli 3-0
Udinese–Genoa 2-2
Atalanta–Juventus 0-0
Roma–Frosinone 2-0

Hétfő
Sassuolo–Monza 18.30 (tv.: Sport 2)
Torino–Verona 18.30
Fiorentina–Cagliari 20.45 (tv.: Sport 2)

Az állás:
1. Inter 18 pont/7 meccs
2. Milan 18/7
3. Napoli 14/7
4. Juventus 14/7
5. Atalanta 13/7
6. Fiorentina 11/6
7. Lecce 11/7
8. Bologna 10/7
9. Sassuolo 9/6
10. Frosinone 9/7
11. Torino 8/6
12. Roma 8/7
13. Genoa 8/7
14. Verona 7/6
15. Lazio 7/7
16. Monza 6/6
17. Udinese 4/7
18. Salernitana 3/7
19. Empoli 3/7
20. Cagliari 2/6

Borítókép: Romelu Lukaku és Lorenzo Pellegrini is kapott egy-egy gólpasszt Paulo Dybalától (Forrás: X/AS Roma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.