Nyúlfarknyi lett olimpiai bajnokunk színésznői pályafutása + videó

Olimpiai bajnok párbajtőrözőnk, Szász-Kovács Emese két évvel ezelőtt zárta le a versenyzői pályafutását, a riói ötkarikás játékok aranyérmese ikergyermekei megszületése után Tokióba nem jutott ki. A sorsdöntő olimpiai kvalifikációs versenyre a Magyar Vívószövetség elnöksége már nem őt nevezte be. Szász-Kovács azonban a sportágától nem szakadt el, 2021 júniusában a Vasas vívószakosztályának társelnöke lett, ahol igencsak jó kezekben van a vezetés, hiszen a szakosztályelnök a versenyzőként még nagyon is aktív háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

2023. 12. 06. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adja magát a felvetés, hogy Szász-Kovács Emese a páston edzőként is átadhatná a tudását a fiataloknak, ám ezt nem tervezi.

– Nem valószínű, hogy edzőként is jelen leszek, mert ez nem egy kisgyerekes anyukának való szakma. Délutánonként is ott kellene lennem a teremben, valamint a hétvégéken is, amikor a gyerekek otthon vannak. Én pedig már úgy élem az életemet, hogy számomra ők jelentik a prioritást, és igyekszem olyan munkát végezni, amit akkor tudok, amikor ők éppen óvodában vannak. A szakosztályunk társelnökeként benne vagyok a vívásban, építjük a Vasas utánpótlását a magyar vívás palettáján, és ezt a feladatot nagyon élvezem. Örülök, hogy tudok segíteni a vívásban, s ez tényleg olyan állás nekem, ami mellett a gyerekeimet tudom prioritásban tartani – mondta olimpiai bajnokunk, akinek a gyermekei, Maja Magdolna és Levente Győző augusztusban voltak négyévesek.

Szász-Kovács Emese bekerült a Magyar Olimpiai Bizottságba is, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja ugyanis tavaly szeptemberben három főt delegálhatott a szervezetbe, és az öttusázó Fábián Lászlóval, valamint a vízilabdázó Fodor Rajmunddal együtt képviselheti az elit társaságot a MOB közgyűlésein. A sportdiplomáciai munka pedig felkeltette az érdeklődését.

– Már ott lehettem a MOB tavaszi közgyűlésén, ami megtisztelő volt, és nagyon élveztem, hogy részt vehetek a magyar sport nagy döntéseiben. Mindez annyira megtetszett, hogy idén ősszel elkezdtem egy sportdiplomáciai szakasszisztensi képzést a győri egyetemen, most ezt tanulom, minden szombaton ott vagyok az iskolában. Utaznom azonban szerencsére nem kell, mert ez egy kihelyezett kar Budapesten. Már tartott előadást Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is; nagyon érdekes óráink vannak, és remélem, hogy a tanultakat kamatoztatni tudom majd.

Szász-Kovács Emese ugyanakkor elárulta, a színművészi pályával nem kacérkodik, az csak egyszeri alkalom volt, hogy fellépett a Puskás, a musical egyik előadásán.

– Egyszer Szabó László (a musical producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke – a szerk.) rávett, hogy vegyek rész egy színielőadáson. Amikor már a színpadon álltam takarásban, nem gondoltam jó ötletnek, hogy elvállaltam, mert rettenetesen izgultam, viszont tényleg hatalmas élmény volt kiállni – még ha csak egy mondatot is mondtam – a közönség elé, és egy színpadon szerepelni a Puskás musical színészeivel. Fantasztikus érzés, amikor a végén megtapsolják az embert, nagyon élveztem, de azt hiszem, ennyi volt az én színészi pályafutásom – mondta mosolyogva Szász-Kovács Emese.

Borítókép: Szász-Kovács Emese gondolatai már a karácsony körül is forognak (Forrás: Facebook/Szász-Kovács Emese – párbajtőr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.