Csányi Sándor: Marco Rossi akkor sem tudna elmenni, ha szeretne

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor reagált azokra a pletykákra, melyek szerint Marco Rossi több megkeresést is kapott topligás kluboktól. A válogatott szövetségi kapitányát ugyanakkor még két évig érvényes szerződés köti az MLSZ-hez, és Csányi szerint Rossi ebből ha akarna, sem tudna kilépni.

2024. 01. 29. 13:33
ROSSI, Marco
Telki, 2023. november 18. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt a telki edzõközpontban 2023. november 18-án. MTI/Peter Lakatos Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nemrég Olaszországban arról nyilatkozott, hogy kapott ajánlatot a Premier League-ből, korábban pedig egy Bundesliga-csapat csábításáról is lehetett hallani. Csányi Sándor most tisztázta, a válogatott népszerű szövetségi kapitánya 2026. január elsejéig nem megy sehova, addig szól ugyanis a jelenlegi szerződése.

CSÁNYI Sándor; ROSSI, Marco
Csányi Sándor és Marco Rossi megállapodtak. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Olyan a szerződés, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem – hangsúlyozta Csányi, akinek a szavait az MTI idézte.

Rossi 2018 nyara óta irányítja a válogatottat, amely tavaly – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, miután veretlenül végzett Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

 

Miért így járt el az MLSZ az Eb-jegyekkel?

Csányi Sándor beszélt a magyar válogatott Eb-belépőiről is, az UEFA adatai szerint az együttes Svájc, Németország és Skócia elleni csoportmeccsére is négy- és ötszázezer közötti jegyigénylés futott be Magyarországról.

– Négyszázezer-ötszázezer jegyigénylés nyilván nem ugyanennyi embert takar, hiszen többen két-három internetcímen jelentkeztek be jegyekért az én ismerőseim közül is – árulta el az MLSZ elnöke. – Másrészt pedig kétszázezer tagja van az MLSZ szurkolói klubjának, tehát valószínű, hogy a zömét a jelentkezőknek ők tették ki. Tízezer jegy volt összesen, amit ki tudtunk volna más feltételekkel is sorsolni, de úgy gondoltunk, hogy figyelembe véve az előbb mondott arányokat, ez egy korrekt megoldás, és nem tettünk különbségeket.

 

Lesz osztályozó és rájátszás az NB I-ben?

Az MLSZ első embere kitért a pénteken újrainduló NB I-es bajnokságra is, amelynek őszi szezonjával a színvonal növekedése szempontjából kifejezetten elégedett, a nézőszámok terén azonban még bízik az előrelépésben. Azt is elárulta, könnyen elképzelhető, hogy a 2025–26-os idénytől változik az NB I lebonyolítása.

– Ami talán komolyan felmerül, hogy két kieső legyen-e vagy egy kieső, és az utolsó előtti játsszon az NB II második helyezettjével mérkőzést, és döntse el, hogy ki marad vagy pedig távozik az NB I-ből – vetette fel Csányi. – Komolyan felmerül, hogy úgy átalakítsuk a lebonyolítás rendjét, hogy a háromszor 11 mérkőzés helyett legyen kétszer 11, és annak eredménye alapján legyen a rájátszás, ahol van felsőliga és alsóliga.

 

Borítókép: Marco Rossi még két évig biztosan a magyar válogatott mellett maradhat (Fotó: MTI/Peter Lakatos) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.