Zverev nem jön Tatabányára, reagált a magyar kapitány

A magyar Davis-kupa-válogatott pénteken és szombaton Németország válogatottja ellen lép pályára Tatabányán. A világdöntőbe jutásért zajló párharcban szerdán javultak a magyar esélyek, ugyanis kiderült, hogy a németek legjobbja, az olimpiai bajnok Alexander Zverev betegség miatt nem vállalja a játékot. A hivatalos sajtótájékoztatón a magyar csapat tagjai már reagáltak is Zverev hiányára.

2024. 01. 31. 16:32
ZVEREV, Alexander
Melbourne, 2024. január 24. A német Alexander Zverev a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében Melbourne-ben 2024. január 24-én. MTI/EPA-AAP/Joel Carrett Fotó: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmarad a történelmi pillanat, továbbra sem játszik hazánkban top 10-es teniszező tétmérkőzést, Alexander Zverev ugyanis nem tartott a német válogatottal Tatabányára, ahol Németország a magyar válogatott ellen lép pályára Davis-kupa-selejtezőn. A párharcnak még Zverev hiányában is inkább a német csapat a favoritja, de az olimpiai bajnok, a múlt héten az Australian Openen kis híján döntőbe jutott klasszis hiánya mindenképpen növeli a magyar esélyeket.

MAROZSÁN Fábián nem játszik Alexander Zverev ellen
Marozsán Fábián várható programja is változott Alexander Zverev távolmaradásával (Fotó: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett)

– A német csapat erős, még ha nem is annyira, mint Zverevvel lenne – hangsúlyozta Nagy Zoltán, a magyar csapat szövetségi kapitánya. – A felkészülésünk aktuális fázisában még keveset foglalkozunk ezzel a hírrel, a játékosokat is kértem, hogy ne ez határozza meg a következő napok hangulatát.

A kapitány elárulta, hogy a magyar csapat hétfő óta készül Tatabányán. Nagy Zoltán jó színvonalú meccsekre, s mivel a jegyek már rég elkeltek a pénteken és szombaton zajló párharcra, nagyszerű hangulatra számít.

Mit jelent Zverev távolmaradása az esélyekre nézve?

Zverev már a kétszettes előnyből elveszített Australian Open-elődöntője után is elmondta, hogy betegséggel küzd, s ebből nem épült fel annyira, hogy vállalja a szereplést a Davis-kupában.

– Zverev még tegnap is lázas volt, a hangján is hallható volt, hogy nem múlt el a fertőzése. Az utolsó pillanatig igyekeztünk kivárni, hogy esetleg szombatra bevethető lesz-e már, hiszen egy top 10-es játékos sokat jelenthet egy ilyen párharcban, de túl nagy kockázatot vállaltunk volna azzal, ha kétséges állapotban benevezzük őt. Zverev nélkül ötven-ötven százalék az esély, nemcsak a párharcban, hanem minden egyes mérkőzésen – mondta a német kapitány, Michael Kohlmann, aki dicsérte a tatabányai létesítményt.

Az olimpiai bajnok hiányában is három top 100-as játékossal áll fel a német csapat Jan-Lennard Struff (24.), az Australian Openen párosban elődöntőig jutott Dominik Köpfer (60.) és a Zverev helyére beugró Maximilian Marterer (92.) személyében; utóbbi csak csütörtökön érkezik Tatabányára, miután kedden még Montpellier-ben játszott ATP-tornán. Rajtuk kívül két párosspecialista, Kevin Krawietz és Tim Pütz tagja még a német keretnek, ők tavaly óta rendszeresen együtt játszanak az ATP Touron is. Krawietz korábban kétszer is megnyerte a Roland Garrost férfi párosban, míg Pütz tavaly ugyanott a vegyes páros trófeáját szerezte meg.

A magyar csapatot Marozsán Fábián (57.), (82.), Piros Zsombor (129.), Valkusz Máté (213.) és Füle Mátyás (549.) alkotja, azaz a ranglistahelyezések alapján még Zverev hiányában is kissé a németek felé billen az esélyesség mérlege.

A párharc pénteken 15 órakor kezdődik, aznap két egyes mérkőzést rendeznek. Szombaton 13 órakor a párossal, majd azt követően újabb két egyessel folytatódik a Davis-kupa-selejtező, a győztes válogatott bejut a sorozat őszi világdöntőjébe.

Borítókép: Alexander Zverev nem játszik a magyar válogatott ellen (Fotó: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.