Dárdai Pál lecserélte fiát, aki brutális szabálytalanság áldozata lett

A német másodosztály 23. fordulójában szombaton a Hertha idegenben 1-1-es döntetlent ért el az Eintracht Braunschweig ellen. Dárdai Pál, a berliniek vezetőedzője nem lehetett elégedett a végeredménnyel, s amiatt is aggódhat, hogy egyetlen bevethető fia, Dárdai Palkó nagyot kapott a térdére, három perccel a piros lapot érő szabálytalanság után le is cserélte őt édesapja.

2024. 02. 24. 15:04
Dárdai Pál Hertha
Forrás: Hertha / X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eintracht Braunschweig a kiesés elől menekül a német másodosztályban, a vezette Hertha feljutásra vágyik, bár egyelőre inkább a 2. Bundesliga középcsapatának számít. Az első félidőben mégis a hazai pályán játszó Braunschweig játszott jobban, s vezetett is 1-0-ra, azaz főhetett Dárdai Pál feje. A magyar szakember fiai közül ezúttal csak Dárdai Palkó volt a meccskeret tagja, ő kezdett a meccsen, amelyen Dárdai Márton és az október óta sérült Dárdai Bence nem kaphatott szerepet. 

Hertha BSC - SpVgg Greuther Fürth
ifj. Dárdai Pál Dárdai Palkó
Dárdai Pál fiai közül csak Palkó játszhatott a Hertha Braunschweig elleni meccsén, ő sem végig (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow)

Dárdai Pál jól nyúlt bele a mérkőzésbe, a félidőben hármat is cserélt, s az új emberek egyike, Ibrahim Maza az 52. percben kiegyenlített. Később a magyar vezetőedző saját fiát is lecserélte, azonban ennek nem csak taktikai okai voltak.

Dárdai Palkó ugyanis a térdére kapott óriásit a hazaiak török védőjétől, s Hasan Kurucay nem is úszta meg a brutális szabálytalanságot, egyből piros lapot kapott a játékvezetőtől. A legidősebb Dárdai fivér ugyan ekkor még a pályán maradt, de három perccel később lecserélte édesapja, s Dárdai Palkó rögtön a térdét mutatta a nem csak szakemberként aggódó vezetőedzőnek.

Dárdai Pál az ellenfél edzőjével vitázott

A hajrában a második félidőben egyébként is jobban játszó Hertha emberelőnyben támadott a győztes gól megszerzéséért, volt, hogy az egyik hazai játékos sérülése miatt gyakorlatilag csak kilenc emberrel védekezhetett a Braunschweig.

A hazaiak vezetőedzője, Daniel Scherning számon is kérte Dárdai Pálon, hogy a Hertha miért nem rúgta ki a labdát, de a magyar szakember könnyen kibékítette kollégáját, aztán még az egyik labdaszedővel is lepacsizott.

Az 1-1-es eredménnyel viszont nem lehet elégedett Dárdai Pál, a Hertha nem tudott közelebb kerülni a feljutáshoz. Mindemellett pedig amiatt is aggódhat, hogy eljött-e az a pillanat az idényben, amikor három fiából egyiket sem vetheti be sérülés miatt.

Borítókép: Dárdai Pál edzőként és apaként is haragudhatott az ellenfél török védőjére (Forrás: X/Hertha BSC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.