Dárdai Pál dicsérte a játékvezetőt az egészen elképesztő döntése miatt

Dárdai Palkó óriási szabadrúgásgólja is kellett hozzá, hogy a Hertha fordulatos meccsen 3-2-re legyőzze a Magdeburgot a Bundesliga II 22. fordulójában péntek este. Dárdai Pál, a berliniek vezetőedzője a legidősebb fia mellett a mérkőzés játékvezetőjével is elégedett lehetett, akit meg is dicsért a bátor és váratlan döntése miatt: a bíró az első félidő végén, amikor a szurkolók teniszlabdákat zúdítottak a pályára, félbeszakította a játékot.

2024. 02. 17. 8:29
Dárdai Pál
Forrás: herthabsc.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem nagyon láttunk még olyat futballmeccsen, mint ami a Hertha–Magdeburg mérkőzésen történt , de elégedett volt a játékvezető szokatlan reakciójával. Történt, hogy az első félidő hosszabbításában a berlini szurkolók újra teniszlabdákat zúdítottak a pályára, amivel már korábban is tiltakoztak a német szövetség befektetőket érintő tervezett döntései ellen. Ilyenkor az élvonalban és a másodosztályban is többször húsz-harminc percre félbeszakadt a játék, ezúttal azonban a játékvezető „kicselezte” a drukkereket, és váratlanul lefújta az első félidőt.

Dárdai Palkó
Dárdai Palkó szép gólja is kellett a Hertha újabb sikeréhez. Fotó: herthabsc.com

Pontosabban, mint később kiderült, nem fújta le azt, csupán az öltözőbe parancsolta a játékosokat a szokásos szünetre. Azután azonban a középkezdés helyett Magdeburg-szöglettel folytatódott a játék, lejátszották a csapatok az első félidőből hátralévő négy percet, majd utána következett a térfélcsere és a második félidő szünet nélkül. Ilyet se nagyon láttunk még.

– Egyetértettünk a játékvezetővel, jó döntést hozott – dicsérte Florian Exner munkáját Dárdai Pál a 3-2-re megnyert meccs után.

Dárdai Pál korholt

A Hertha vezetőedzője örült a győzelemnek, alighanem a fia látványos góljának is, ugyanakkor a csapatát kritikával is illette.

– Hülye döntéseket hoztunk – fogalmazott Dárdai. – Egész szezonban hiányzik az utolsó lépés a támadásainkból. Vagy 120 kontránk volt, amiket nem használtunk ki. Ha élünk ezekkel az esélyekkel, 8-2-re nyerhettünk volna. Nem tudjuk a megfelelő módon befejezni az akciókat számtalan helyzetben. Márpedig az látható, hogy nem egy labdabirtoklásra építő csapat vagyunk, így muszáj lenne elöl hatékonyabbnak lenni.

Dárdai Pál örült

Dárdainak persze van oka az örömre is, hiszen a gyenge 2024-es rajt után egymás után a második meccsét nyerte meg a Hertha, amely a múlt héten a Greuther Fürt otthonában győzött.

– Zsinórban hat pontot szereztünk, már most hárommal több van, mint az ősszel ilyenkor – jelezte Dárdai.

A Hertha jelenleg a nyolcadik helyen áll a német másodosztályban.

Borítókép: Dárdai Pál szerint a kontrák gólra váltásában fejlődnie kellene a csapatának (Forrás: herthabsc.com) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.