Ezúttal Dárdai Palkó és Bolla Bendegúz voltak a légió gólszerzői

A magyar légió néhány tagja érdekelt az újra felpezsdült nemzetközi porondon, és persze javában zajlanak már a bajnokságok is. A légióból Szoboszlai Dominik és Schäfer András sérült a válogatott kulcsemberei közül, ugyanakkor jó hír, hogy Dárdai Palkó és Bolla Bendegúz fontos gólt szerzett a maga csapatában, valamint annak is örülhetünk, hogy Gulácsi Péter visszaszerezte a helyét a lipcsei kapuban.

2024. 02. 19. 5:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra beindultak a nagy európai sorozatok, és ha csak néhány játékossal is, a légió is érdekelt a nemzetközi porondon. A Bajnokok Ligájában az RB Leipzig nagyvadat fogott ki a nyolcaddöntőben, a Real Madridot látta vendégül Gulácsi Péterrel a kapuban és Willi Orbánnal a védelemben, az első meccset a spanyolok nyerték 1-0-ra . Az Európa-liga playoffjában a Freiburg 0-0-ra végzett a francia Lens otthonában, 86 percet játszott, a kispadot koptatta. Ugyanez a végeredmény született az Európa-konferencialigában a svájci Servette és a bolgár Ludogorec összecsapásán, a házigazdánál Bolla Bendegúz kezdőként 61 percet kapott.

(a háttérben) a Real Madrid ellen is jól teljesített  Fotó: AFP

A Bundesligában az RB Leipzig lényegében simán győzte le a Mönchengladbachot egy tragédiákkal övezetett találkozón, a két magyar ezt a találkozót is végig a pályán töltötte. A Freiburg meccse 2-2-es állásnál az 53. percben egy időre félbeszakadt, Németországban ez már szinte mindennapos, a szurkolók teniszlabdákat és mindenféle tárgyakat dobálnak a pályára tiltakozásul a szövetség reformtervei ellen. Sallai Roland kezdett, a 88. percben cserélték le, Szalai Attila viszont csak a kispadot koptatta a 3-3-ra végződött mérkőzésen. Hoffenheimben a szünet előtt szakadt félbe a mérkőzés, amely szintén később folytatódott, és a múlt héten fejsérülést szerzett Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin 1-0-ra nyert.

Magyarok nélkül a PL fordulója

A német másodosztályt sem kíméli a szurkolók tüntetése. A Hamburg Rostockban végzett 2-2-re úgy, hogy két távirányítós autó zavarta meg a meccset, Németh András a 88. percben állt be. A Hertha Magdeburgban nyert 3-2-re, itt a játékvezető kijátszotta a szurkolókat egy okos döntéssel, a berlinieknél Dárdai Bence még sérült, nem játszhatott, Dárdai Márton végig a pályán volt, Dárdai Palkót a 68. percben cserélte az édesapja, de előtte gyönyörű gólt rúgott szabadrúgásból, az volt csapatának a második találata.

Az angol Premier League-ben ezúttal nem láthattunk magyar futballistát. Szoboszlai Dominikról nem érkezett jó hír, még nem tudni, mikor térhet vissza a pályára, a Liverpool nélküle győzte le idegenben a Brentfordot, pedig a kispadról nézte végig, ahogy a Bournemouth 2-2-t játszott Newcsatle-ban. A másodosztályú Sunderland két meccset is játszott a múlt héten, de egyikre sem nevezte még új szerzeményét, a vakbélműtétje után lábadozó Callum Stylest. A topligás magyarok közül Yaakobisvili Antal csapata, a Girona hétfőn este lép pályára a spanyol élvonalban, a francia Le Havre pedig 3-0-ra kikapott a Lille vendégeként, Loic Nego a második félidőre állt be.

Büntetőt védett a magyar légiós

Cipruson újra végigjátszotta az Omonia Nicosia meccsét, a csapata pedig 2-2-vel zárta a találkozót az Ahnasz stadionjában. A török Süper Ligben a Rizespor Mocsi Attilát végig a pályán tartva kapott ki a 3-1-re a vendég Fenerbahcétól. A horvát élvonalban Kleinheisler László a 71. percben állt be a Hajduk Splitbe, amely 2-0-ra győzte le idegenben a Rudes együttesét. A lengyel első osztályban a Raków a Piast Gliwizét fogadta és múlta felül 3-1-re Baráth Péter szolgálataira a 78. perctől igényt tartva, Eppel Márton pedig a 76. percben állt be a Warta Poznanba, amely 0-0-ra végzett a Ruch Chorzów otthonában. A svájci élvonalban a Lausanne Szalai Gáborral a védelmében verte meg 3-1-re az Yverdont, a Servette a Luganót fogadta, és hátrányból fordított a hajrában 2-1-re, Bolla Bendegúz a 61. percben állt be, és a 89. percben tizenegyesből ő szerezte a győztes gólt.

a Speziában magára talált  Fotó: Speziacalcio.com

Több magyar légiós vitézkedik európai másodosztályú bajnokságokban. A holland Den Bosch kapuját ezúttal is Hegyi Krisztián védte, nem kapott gólt az AZ Alkmaar II ellen, még tizenegyest is védett. A belga Lommel Vancsa Zalánt végig bevetve hazai pályán kapott ki 1-0-ra az Oostendétől. Az olasz Serie B-ben a Parma a Pisát verte 3-2-re, a Spezia a Cittadellát 4-2-re, előbbiben Balogh Botond, utóbbiban Nagy Ádám játszotta végig a mérkőzést.

Végül hagyjuk el Európát: az ázsiai Bajnokok Ligájában a dél-koreai Ulszan Hyundai otthon 3-0-ra győzte le a japán Kofut a nyolcaddöntő első mérkőzésén, a 76. perctől lehetett aktív részese a sikernek.

Borítókép: Dárdai Palkó szép gólja is kellett a Hertha újabb sikeréhez (Forrás: Herthabsc.com)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.